Onze Kwaliteitsproducten & luxe uitstraling

Zweeds rabat

ONS ADVIESTEAM

  • Ons Advies team, Tim, Marco en Tom staan voor uw klaar
  • Bel ons kantoor in Hengelo
  • Tel 074 - 3033602
  • Of WhatsApp direct met 06 23 37 77 (ook in het weekend)

Lage bezorgkosten NL + BE

Gratis geleverd in Nederland vanaf € 1500,-
Snelle levering - zonder extra kosten
Tot € 1500,- bezorgkosten € 95,-

  • Gratis geleverd in Nederland vanaf € 1500,-
  • Snelle levering - zonder extra kosten
  • Tot € 1500,- bezorgkosten € 95,-
Pakket L
Alle houtpakketten
Pakket XL
Overkapping
Afhalen
Showroom & houtmagazijn in Hengelo
GRATIS
GRATIS
Nederland
Op voorraad > vandaag besteld > snel geleverd

Pakket L

Vanaf € 1500 gratis bezorging

Pakket XL

Vanaf € 3000 gratis bezorging
België
Voor 12.00 uur besteld, over ca. 1 week geleverd

Pakket L

Vanaf € 2000 gratis bezorging

Pakket XL

Vanaf € 3000 gratis bezorging

Wilt u de gevel van een woning bekleden, of een wand maken voor tuinhuis, garage of berging? Bij de Hardhoutdiscount kunt u uw Zweeds rabat bestellen, en uiteraard goedkoop geprijsd. Wij hebben Lariks Douglas ook in de boeren zwart kleur. Daardoor hoeft u het Zweeds rabat niet te schilderen, dit is al door ons voor u gedaan. Natuurlijk hebben wij ook mooie zwarte schroeven die er bij horen.

 

 

Zweeds rabat plaatsen.

Zweeds rabat word ook wel potdeksel genoemd. Deze Zweedse potdeksel rabatdelen zijn verkrijgbaar in Europees vurenhout en geïmpregneerd. Zweeds rabat word met name gebruikt voor het maken dichte wanden voor terrasoverkappingen of wanden. Zweeds rabat onderscheid zich door zijn vorm en is daardoor te stapelen. U begint met de dikke zijde naar onderen te leggen en dan van onder naar boven te stapelen. U legt dus alle planken met de dikkere zijde naar beneden. Ze zijn verkrijgbaar als fijn bezaagde ruwe rabatplank.

Halfhouts Rabat

Halfhouts rabat is alleen horizontaal toepasbaar. Dankzij de afrondingen die in het profiel zijn toegepast aan de voorzijde zijn ze optimaal voor afwatering. Wanneer er dan een regenbui is geweest loopt het water makkelijker af en droogt het hout sneller. Daardoor neemt het halfhouts rabat minder snel vocht op en houden de planken zijn levensduur. Gaat u liever voor een robuustere uitstraling? Dan moet u het Zweeds rabat hebben in de fijn bezaagde ruwe variant. In rabat is de geïmpregneerde variant goedkoop ten opzichte van de hardhouten variant.

Alternatief wanden.

Wat een mooi en strak alternatief is voor rabat zijn damwand planken. Het profiel van een damwand plank is dat deze aan de langszijde van de plank een veer en groef hebben. Deze veer en groef vallen in elkaar waardoor de wand dicht zal zijn.

De planken zijn zowel verticaal als horizontaal toepasbaar. Wanneer de damwand planken vervaardigd zijn uit hardhout is een zeer lange levensduur van toepassing.

Wanneer er continu contact is met grond en/ of water zullen de planken hun lange levensduur behouden. Als er schommelingen zijn in de waterlijn, zal hout aangetast worden in de levensduur.

Wanneer u een wand wilt plaatsen kunt u dit onder andere op volgende wijze doen:

Bepaal wat de lengte van de wand moet zijn, bijvoorbeeld 4 meter lang en 2 meter hoog. U kunt dat kiezen voor damwand planken van 2 meter lang. Hierbij kunt u ze verticaal plaatsen.

Begin met het plaatsen van palen met een sponning, of met een paal met een aluminium profiel. Een sponning is een brede groef in de lengte van de paal waar het damwand profiel precies tussen past. Zorg wel dat er iets speling in zit zodat de profiel er makkelijk tussen te plaatsen zijn. Vervolgens plaatst u de eerste damwand plank in de sponning. Van hieruit kunt de planken (oneindig) doorplaatsen tot u bij de volgende paal bent. Voor extra stabiliteit kunt een balk horizontaal er achterlangs plaatsen. Schroef dan elke plank vast op deze balk.

Let op: bij hardhout is het noodzakelijk dat u deze eerst voorboort.

In tegenstelling tot Zweeds rabat valt een damwand profiel in elkaar. Bij Zweeds rabat vallen de planken over elkaar heen, waardoor het niet verticaal te plaatsen is en alleen horizontaal toepasbaar.

Lariks Douglas.

Zweeds Rabat planken zijn tevens verkrijgbaar in de houtsoort Lariks Douglas. Lariks Douglas blijft onbehandeld voor lange tijd goed, echter is een hoge vergrijzing hierbij wel het geval.

Om dit te voorkomen kunt u met de juiste beits uw Douglas rabatdelen behandelen waardoor vergrijzing langer uitgesteld blijft.

Hardhouten rabat.

Hardhouten rabatdelen zijn ideaal toe te passen in uw schutting, deze schuiven door mes en groef verbinding in elkaar. Zo maakt u zelf een duurzame en bovenal dichte schutting.

Wanneer u deze planken gebruikt voor uw schutting hoeft u alleen de onderste plank te schroeven. Dit is enkel om te voorkomen dat de onderste plank verzakt.

De andere planken komen dus bovenop deze plank geplaatst in de groef van de paal. Deze schroeft u niet, hierdoor kan het hout blijven werken en zullen er geen kieren ontstaan.

Voor u te bepalen.

Indien u niet weet welk rabat voor uw project toepasbaar is, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Zo kunnen we kijken of Zweeds rabat, halfhouts rabat of damwand nodig heeft. Natuurlijk vinden we ook voor u een zo goedkoop mogelijke oplossing!

Gratis monsterstukken

Wilt u een gratis Zweeds rabat monsterstuk ontvangen? Wellicht om de keuze van een houtsoorten te vereenvoudigen? Of even te vergelijken of het wel dezelfde vlonderplank is zoals de buren dat hebben? Dat kan natuurlijk gratis bij Hardhout Discount. Deze kunt u aanvragen via onze site. 

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag gewoon geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u nog vragen aanvullende vragen? Neem contact met ons op, mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)33 - 3033602