Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Vlonderplanken met clips

Bij Hardhout Discount bieden we verschillende soorten vlonderplanken aan om in ieders wens te kunnen voorzien. Aanzien niet iedere plank zich even goed leent voor iedere montagetechniek, bieden we naast clips vlonderplanken ook een kliksysteem met D-strip aan, of montage met behulp van schroeven.

Makkelijk zelf te monteren Gratis schroeven + montage clips Nu 20% fabriekskorting
Vlonderplank in hardhout ipe uitgevoerd met montage clips

Vlonderplanken 1.9 x 14.0

IPE Hout  
Clip montage  
 Klik systeem  
   
Lengte m1: 2.10 m1
Gratis: Schroef + Clip
Vlonderplank van ipe hardhout met montage clips Vandaag erg populair!

Vlonderplanken 2.1 x 14.0

IPE Hout  
Clip montage  
Klik-systeem  
   
Lengte:

0.90 - 1.20 & 1.50 m1

Gratis: Schroef + Clip
ipe vlonder 2.1 x 14.0 cm

Vlonderplanken 2.1 x 14.0

IPE Hout  
Clip montage  
Klik-systeem  
   
Lengte: 1.80 m1
Gratis: Schroef + Clip
ipe-vlonderplanken-2.1-x-14.5-cm-groot-terras R.jpg Vandaag erg populair!

Vlonderplanken 2.1 x 14.0

Duurzaam hout   
Clip montage  
Vlak geschaafd  
   
Lengte: 3.95 tot 6.10 m1
Gratis: Schroef + Clip

Handige rekentool

Stap voor stap, uitrekenen en samenstellen wat je nodig hebt.
Onze kwaliteitsproducten geven een moderne en luxe uitstraling.

Rekentool

Ipe vlonderplanken met clips gemaakt voor elk terras Vandaag erg populair! SPOT GOEDKOOP

Vlonderplanken 2.5 x 14.0

IPE Hout  
Clip montage  
Klik-systeem  
   
Lengte: 1.00 m1
Gratis: Schroef + Clip

Lage bezorgkosten NL + BE

Gratis geleverd in Nederland vanaf € 1500,-
Snelle levering - zonder extra kosten
Tot € 1500,- bezorgkosten € 95,-

  • Gratis geleverd in Nederland vanaf € 1500,-
  • Verzending in 2 dagen, geen extra kosten
  • Tot € 1500,- bezorgkosten € 95,-
Pakket L
Alle houtpakketten
Pakket XL
Overkapping
Afhalen
Showroom & houtmagazijn in Hengelo
GRATIS
GRATIS
Nederland
Op voorraad > vandaag besteld > snel geleverd

Pakket L

Vanaf € 1500 gratis bezorging

Pakket XL

Vanaf € 3000 gratis bezorging
België
Voor 12.00 uur besteld, over ca. 1 week geleverd

Pakket L

Vanaf € 2000 gratis bezorging

Pakket XL

Vanaf € 3000 gratis bezorging

Onze vlonderplanken zijn bij uitstek de populairste producten in ons assortiment. Kies je voor vlonderplanken van Hardhout Discount? Dan brengt dat twee grote voordelen met zich mee. Allereerst ben je verzekerd van de beste kwaliteit vlonderplanken van hardhout. Het hout heeft een mooie structuur en kleur en kent daarnaast een hoge duurzaamheid. Hierdoor heb je gegarandeerd jarenlang plezier van je vlonderplanken.

Een ander groot voordeel is dat onze planken heel eenvoudig te monteren zijn tot een vlonderterras! Dankzij ons handige kliksysteem met clips en onzichtbare schroeven kan iedereen zelf aan de slag met de montage van zijn of haar project met vlonderplanken. Ben je benieuwd hoe je dit stap voor stap zelf kunt uitvoeren? We leggen het je graag uit! 

Stappenplan: planken met vlonder clips monteren

We leggen je hieronder graag stap voor stap uit hoe je met behulp van onze Hardhout Discount vlonderplanken, het juiste gereedschap en vlonderplanken met clips heel eenvoudig je eigen vlonderterras kunt aanleggen en monteren. 

Stap 1: Bepaal de locatie van de vlonder

Allereerst is het belangrijk om te bepalen op welke locatie je de vlonderplanken wilt monteren met clips. Is dit als vloer bij een overkapping? Aan het zwembad? Of misschien wil je de vlonderplanken wel gebruiken op een dakterras. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Stap 2: Hardhout onderliggers en piketpalen plaatsen

Voordat we daadwerkelijk aan de slag kunnen met de vlonder clips, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een goede fundering in de vorm van onderliggers en piketpaaltjes. Bepaal eerst de legrichting van de planken. Wil je de planken horizontaal gaan plaatsen? Dan dienen de onderliggers verticaal te worden gepositioneerd

Leg eerst de onderligger op de grond en plaats vervolgens aan beide kanten een piketpaal en sla deze in de grond. Heb je dit gedaan? Stel hierna de onderligger waterpas en schroef deze vervolgens stevig vast aan de piketpaal. 

Vervolgens is het van belang om te bepalen wat de hoogte van de vlonder moet worden, wij adviseren hierbij 40 cm afstand tot de grond. Meet dit nauwkeurig af en plaats vervolgens de tweede onderligger. Herhaal deze stappen totdat alle onderliggers en piketpalen zijn geplaatst. 

Stap 3: Monteer de planken op de onderliggers

Nu kunnen we eindelijk aan de slag met de montageclips vlonderplanken. Let op: de montageclips moeten worden bevestigd aan de onderlegger, en niet aan de vlonderplank zelf. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De clips worden bevestigd aan de fundering van de vlonder, waardoor je vervolgens de vlonderplanken in de bevestigingsclips kunt schuiven, vergelijkbaar met kliklaminaat. Per clip heb je twee schroeven nodig om deze stevig te bevestigen.

Om je letterlijk en figuurlijk een beeld te geven van hoe dit precies in z’n werk gaat, hebben we hier een montagevideo opgenomen: 

Stap 4: Besteed aandacht aan de afwerking

Zijn alle planken bevestigd op de onderliggers met behulp van de clips en schroeven? Dan komen we aan bij de laatste stap in het proces: de afwerking van de vlonderplanken met clips. Alle vlonderplanken die uitsteken kun je tijdens de aanleg van de vlonder afzagen. Zijn de houtresten 40 cm of langer? Dan kun je dit stuk plank gebruiken in de volgende baan. Zijn ze korter? Dan is dit restafval en niet meer gebruiken om te bevestigen met onze vlonderclips. 

Als alle planken zijn afgewerkt kun je optioneel nog de zijkanten afwerken met een staande plank of kantplank. Let op: wij adviseren om altijd als allerlaatste stap de laatste plank van de vonder aan de kopse kant vast te schroeven. Hierdoor voorkom je namelijk dat het hout in de lengte van richting kan gaan bewegen in de toekomst. 

Bestel je vlonderplanken bij Hardhout Discount

Ben je enthousiast geworden over onze vlonderplanken en handige vlonder clips? En heb je dankzij ons stappenplan alle vertrouwen dat je zelf aan de slag kunt gaan met de montage? Dan rest je nog één ding voordat je aan de slag kunt met het plaatsen van de vlonder, namelijk: het bestellen van alle benodigdheden! 

Om er zeker van te zijn dat je de juiste vlonderplank kiest en alle nodige accessoires en toebehoren bestelt, adviseren wij je om gebruik te maken van onze vlonderplanken calculator. Aan de hand van een aantal stappen kun je heel eenvoudig laten berekenen hoeveel vierkante meter vlonderplanken je precies nodig hebt, hoeveel onderliggers, piketpaaltjes en meer! Zo weet je zeker dat je het juiste materiaal hebt om aan de slag te gaan met de montage van de planken met vlonder clips. 

Hulp nodig van ons adviesteam? 

Heb je een vraag over ons stappenplan, de online calculator of de montage video? Het adviesteam van Hardhout Discount helpt je graag verder! Bezoek onze sfeervolle showroom in Hengelo voor persoonlijk advies, of stel online of per telefoon je vraag. Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch te bereiken via 074 - 7440163. Daarnaast is het mogelijk om ons een bericht te sturen per mail via info@hardhoutdiscount.nl of via WhatsApp