Kwaliteitsproducten met luxe uitstraling

Lattenwand buiten van luxe hardhout | Hardhout Discount

Een lattenwand buiten plaatsen: ontdek de mogelijkheden

Een moderne  verticale of horizontale houten lattenwand is dé trend van dit moment. De lattenwand wordt vaak geplaatst in huis, bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer of achter het bed. Maar wist je dat je de ook een lattenwand voor buiten kan gebruiken? Een lattenwand buiten plaatsen geeft een luxe en moderne uitstraling aan je tuin. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel even verder!

Welk type hout is het beste voor een lattenwand buiten?

Als een lattenwand buiten wil aanschaffen, hou dan rekening met het juiste materiaal hout. Ons advies is kiezen voor een buiten lattenwand van IPE hardhout. Douglashout gaat na verloop van tijd vergrijzen en eikenhout kan eerder kromtrekken en barsten. 

IPE hardhout is een van de beste houtsoorten ter wereld. Dit type hout gaat jarenlang mee en is natuurlijk bestand tegen rot, schimmels en insecten. IPE hardhout staat bekend om zijn diepe kleuren en fijn nerfpatroon. Dit geeft een luxe, verfijnde uitstraling aan je lattenwand buiten. Daarbij vergt IPE hardhout het minste onderhoud. Zijn hoge kwaliteit blijft vele jaren behouden. Olie de lattenwand twee keer per jaar en geniet jarenlang van je prachtige houten lattenwand buiten!

Een houten lattenwand buiten monteren

Zelf een lattenwand maken buiten? Dat kan je eenvoudig zelf doen. Bij Hardhout Discount ontvang je altijd een kant-en-klaar bouwpakket inclusief schroeven en stap-voor-stapinstructies met complete bevestigingsmaterialen. Bij ons is het mogelijk om zelf een lattenwand te maken buiten die op maat gemaakt is. Zaag de lattenwand buiten zelf op maat en hou hierbij rekening met de stevigheid van de houten lattenwand buiten. Als je deze goed monteert weet je zeker dat de lattenwand buiten beschermd is tegen zware wind.

Welke latten moet je kiezen voor een lattenwand buiten?

Bij Hardhout Discount raden we onze lamellen planken aan. Naast de moderne en stijlvolle uitstraling zijn lamellen ideaal voor privacy en lawaai. Hierbij bepaal je zelf de breedte van de lattenwand voor buiten. Je hebt ook de mogelijkheid om de lattenwand buiten zwart te maken. Wees je er wel bewust van dat een zwarte lamellen lattenwand buiten zomers warmte vasthoudt en het bovendien ook meer onderhoud vereist om mooi te houden dan een lamellen lattenwand dat niet zwart is. Het eindresultaat daarentegen is het meer dan waard!

Waarom een luxe lattenwand van Hardhout Discount?

Bij ons staat hoge kwaliteit voorop. Met meer dan 15 jaar ervaring in houtbewerking bieden wij niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende service. Met de grootste voorraad van de benelux profiteer je van een ruim aanbod aan verschillende soorten lattenwand voor buiten. Heb je eenmaal besteld? Binnen twee tot vijf werkdagen kun je al aan de slag met jouw houten lattenwand buiten project. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je de lattenwand buiten in het echt bekijken? Plan je afspraak in bij onze showroom in Hengelo, Overijssel. Ons adviesteam staat voor je klaar om je te helpen bij de perfecte lattenwand buiten die past bij jouw droomtuin. Heb je nu gelijk een vraag? Stuur ons een berichtje via WhatsApp!

Tags voor dit artikel: