10% extra kassa korting

Hardhouten onderliggers

NU 20% FABRIEKS KORTING
WIJ ZIJN ZOWEL HOUTIMPORTEUR EN PRODUCENT

 

schuttting 7.0 cm ipe hout lamel Vandaag erg populair!

Schutting modern - 7.0 cm Lamellen

IPE - 7.0 cm  
Clip montage  
Klik systeem   
   
Hoogte: 1.80 -2.00 -2.10 m1
Gratis: Clip + schroef
Ipe hardhouten onderliggers voor om de vlonderplanken op te schoeven Vandaag populair!

Onderligger Ipe 4.0 x 6.0 cm

 Hardhout  
 Onderliggers  
 Vlak geschaafd  
   
Dikte: 4.0 cm
Breedte: 6.0 cm
Lengte: 2.10 m1
Ipe barcode schutting model met gegroefde delen met veer en groef VERTICAAL

Schutting Barcode - Verticaal

IPE Modern  
Klik systeem  
Volledig dicht  
   
Hoogte: 1.80 of 2.00 m1
Gratis: Schroeven
Moderne tripple schutting van ipe hardhout Vandaag erg populair!

Schutting modern - Tripple

 Klik systeem  
Volledig dicht  
 Moderne stijl  
   
Hoogte: 1.80 of 2.00 m1
Gratis: Schroeven

Handige rekentool
Summersale 30% korting

Stap voor stap, uitrekenen en samenstellen wat je nodig hebt.
Onze kwaliteitsproducten geven een moderne en luxe uitstraling.

Rekentool

Moderne schutting hardhout ipe Tripple verticaal Vandaag populair! VERTICAAL

Schutting modern -Tripple Verticaal

IPE -  Klik systeem  
Volledig dicht  
 Modere stijl  
   
Hoogte: 1.80 of 2.00 m1
Gratis: Schroeven

Bezorgkosten NL + BE

Gratis geleverd vanaf € 1500,-
Altijd snelle levering
Tot € 1500,- bezorgkosten € 95,-

  • Gratis geleverd vanaf € 1500,-
  • Verzending in 2 dagen, geen extra kosten
    Gelost met mobile heftruck
  • Tot € 1500,- bezorgkosten € 95,-
Pakket L
Alle houtpakketten
Pakket XL
Overkapping
Afhalen
Showroom & houtmagazijn in Hengelo
GRATIS
GRATIS
Nederland
Vandaag besteld => verzending in 2 dagen

Pakket L

Vanaf € 1500 gratis bezorging

Pakket XL

Vanaf € 3000 gratis bezorging
België
Maandag bestellingen, worden op do-vrij geleverd

Pakket L

Vanaf € 2000 gratis bezorging

Pakket XL

Vanaf € 3000 gratis bezorging

Houten geschaafde Balken kunt u in alle vormen en maten bij hardhout discount verkrijgen. Of u nu op zoek bent naar goedkope balken voor een fundering van een blokhut of een goedkope balken voor een overkapping. Wij leveren een top kwaliteit in hard houten balken voor zeer scherpe prijzen. 

 

 

Geschaafde balken


Voor een pergola bijvoorbeeld kunt u kiezen voor een geschaafde balk of voor een meer robuuste uitstraling voor een ruwe balk, wij hebben diverse handelsmaten op voorraad, bijvoorbeeld een geschaafde houten balken in 45 x 70 of 45 x 90mm, 40 x 60mm, 40 x 90mm of ruwe balken 50 x 100, balken 50 x 150 of zelfs 65 x 90mm, 65 x 140mm. Kiest u voor hardhouten funderingsbalken hou er dan rekening mee dat deze houten balken in de grond liggen, dus een goede duurzaamheid is erg belangrijk. Vanwege het mooie uiterlijk, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we een hardhouthoutsoort als Ipe, Angelim Vermelho of Azobe.

Bent u bijvoorbeeld een overkapping aan het bouwen maar weet u niet goed hoe u de houten balken goedkoop het beste kunt bevestigen? Of weet u niet goed welk bevestigingsmaterialen u nodig heeft voor balken goedkoop? Wij kunnen helpen met advies en tips. Bel ons AdviesTeam.

Wat van groot belang is welke toepassing heeft het product, dit kan de keuze voor een bepaalde houtsoort vereenvoudigen, in de houtsoorten onderling zit namelijk groot verschil in hardheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid. Wij kunnen u adviseren welke houtsoort je het beste kunt gebruiken voor welke toepassing. Zo is bijvoorbeeld Azobé een heel erg harde en duurzame houtsoort maar is het niet geschikt voor een schuttingplank. Wanneer u deze houtsoort gebruikt in kleinere en vooral dunnere afmetingen heeft het snel de neiging tot kromtrekken, torderen en scheuren. Doordat wij van hardhout discount specialisten hebben op het gebied van hardhout kunnen zij u er alles over vertellen en dus goed adviseren over een geschaafde houten balken en ruwe houten balken. Ipe is de beste houtsoort voor alle toepassingen geschikt.

Hardhouten balk / hard houten balken. Hardhout Discount heeft een compleet aanbod aan balken hardhout tegen de aller scherpste prijzen en een snelle bezorging! Doordat wij specialisten hebben op het gebied van hardhouten balken kunnen wij u er alles over vertellen en dus goed adviseren. balken hardhout zijn er verschillende profielen en afwerkingen: vlak geschaafde afgewerkte balken, ruwe dan wel fijn bezaagde balken. Wij bieden een breed assortiment hard houten balken aan in verschillende kopmaten en in lengtes tot wel 7 meter! Bent u bijvoorbeeld een pergola aan het bouwen maar weet u niet goed hoe u de hard houten balken het beste kunt bevestigen? Of weet u niet goed welk bevestigingsmateriaal u nodig heeft? Wij kunnen helpen met advies en tips.

Overkapping Hardhout


Hard houten balken of palen voor een overkapping hardhout kunnen wij u uit voorraad in allerlei specificaties leveren, vanaf 100x100mm t/m 150x150mm in palen en in regels en balken vanaf 45x70mm t/m balken 50 x 100, balken 50 x 150 en balken 50 x 200mm Deze hardhoutenpalen en balken zijn in fijn bezaagd, dus ruwe variant te verkrijgen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn Ipe, Angelim vermelho en Azobé, deze palen zijn zeer goedkoop en zeer duurzaam. Wij leveren hardhoutenpalen en balken in de duurzaamheidsklasse 1 of 2, dus dit betekend dat deze palen zeer duurzaam zijn. Een voorbeeld: hardhoutenpalen van de houtsoort Angelim vermelho en Ipe hebben een verwachte levensduur van 25 jaar (bij toepassingen met grondcontact) wij adviseren altijd balken hardhout en palen aangezien de palen en de hardhouten balken 9 van de 10 keer in de grond worden gezet en hardhout hierin de meeste weerstand kan bieden ten opzicht van bijvoorbeeld geïmpregneerd Grenen of Lariks / Douglas. Voor een ringbalk kunt u voor een goedkope oplossing kiezen door voor vuren te kiezen maar wilt u het geheel netjes afwerken adviseren wij u voor een mooi hardhouten balk te kiezen. Dit kan zoals reeds eerder gemeld in diverse handelsmaten. Wilt u meer informatie over onze balken overkapping of andere producten en de toepassing hiervan download dan gratis onze montage en product handleidingen.

LOGO HD GIF.jpg

Meest verkocht


Het meest verkocht zijn de hard houten balken geschaafd in 40 x 60, 40 x 90 en 45 x 70mm, te gebruiken als ligger voor een pergola maar voornamelijk worden deze gebruikt als onderligger bij een hardhouten vlonder.

Wat ook veel verkocht wordt zijn de ruwe balken in 50 x 100 en 50 x 150, deze worden meestal toegepast als funderingsbalken bij het plaatsen van een blokhut of als ringbalk bij een zelf te bouwen overkapping of schuur. Hoeveel balken u nodig heeft voor het bouwen van een vlonder of een overkapping vindt u op de pagina handleidingen vlonder of overkapping plaatsen, deze handleidingen kunt u gratis downloaden, Of u gebruikt onze calculator voor een totaalprijs. Onze hard houten balken overkapping zijn bestand tegen grond en vochtige bodems. Bekijk ook een onze piketpalen van 5 x 5 cm voor lichtgewicht constructies. Zoekt u een specifieke balk voor een expliciete toepassing? Wij staan u graag te woord, u kunt ons altijd bellen of e-mailen.

Waarom Hardhout?


Wij krijgen steeds vaker de vraag waarom zou ik voor hardhout kiezen? Ten eerste moet u niet alles geloven wat er in de media u wordt voorgeschoteld. Natuurlijk gebeuren er dingen op het gebied van tropisch hardhout die niet door de beugel kunnen maar dat betekend niet dat alle zagerijen en importeurs dezelfde weg bewandelen. Wij proberen samen onze leveranciers er voor te zorgen dat al onze producten en dan voornamelijk hardhout op een duurzame wijze wordt geoogst en op een legale wijze wordt verkregen en verkocht. Wat als een paal boven water staat voor ons is dat hardhout een super product is waar wij ons hart en ziel inleggen omdat je er zulke mooie producten en projecten mee kunt maken en voltooien.

Hout is al honderden jaren een van de grootste grondstoffen die voor verschillende toepassingen wordt gebruikt. Hout heeft zich door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. In een kort overzicht willen wij van hardhout Discount laten zien dat houten vlonders, deuren, kozijnen, balken en trappen in de gehele gebruikscyclus de allerbeste keus is. Hout is gewoon de beste keuze of het nu om de uitstraling gaat of de duurzaamheid hout heeft de beste voordelen ten opzicht van alternatieven die worden toegepast. Vergeet niet de milieubelasting van staal en plastic of beton deze is vele malen groter dan hout

Hout is duurzaam


Bomen kunnen na 20 jaar al gekapt worden, en als we op een duurzame wijze omgaan met onze bossen groeit er vanzelf weer een nieuwe boom, deze cyclus gaat zoveel sneller dan andere grondstoffen zoals erts en aardolie. Als we over aardolie en ertsen praten als grondstoffen dan praten we over grondstoffen die eeuwen nodig hebben om tot volledige ontwikkeling te komen, het hernieuwen na delven is dus niet doen. Dus als we met onze bossen op een duurzame wijze omgaan hebben we met hout een onuitputtelijke grondstofbron.

Hout is CO2 vast


Bomen halen CO2 uit de lucht, dit gebeurt doormiddel van fotosynthese. Gemiddeld halen bomen 0,9 ton CO2 uit de lucht per m3 hout. Wist u dat hout in vergelijking met beton, aluminium, kunststof en staal heel weinig energie vraagt voor de productie en winning. We praten hier over een lagere CO2-uitstoot van gemiddeld 1.1 ton per m3. Uiteindelijk behaalt hout hiermee een reductie van CO2- emissie van 2 ton bij het verwerken van 1 m3 hout. En natuurlijk heeft hout geen schadelijke emissies tijdens de gebruiksduur.

Hout is veilig


Hout heeft een hoge brandveiligheid dit is duidelijk aangetoond. Denk hierbij eens aan hout in kozijnen, trappen en deuren. Bij brand toont hout aan dat het een lage warmtegeleidend vermogen heeft en bij brand vertraagd de verkoling van het oppervlak. Daarnaast toont hout aan dat het bij brand nauwelijks schadelijke gassen vrij komen. Hierdoor beperken we de risico’s voor bewoners, dat is uiteindelijk van wezenlijk belang.

Hout is isolerend


Hout heeft een unieke celstructuur waardoor het zeer goede eigenschappen heeft om te isoleren. Hout heeft dusdanige goede eigenschappen dat het 15 keer beter isoleert dan bijvoorbeeld beton en wel 400 keer beter dan staal.

Hout is sterk

Hout heeft zelfs bij een laag eigen gewicht een hele grote sterkte ten opzichte van andere grondstoffen die worden gebruikt voor bijvoorbeeld beton en staal.

Hout is veelzijdig


Met hout kun je alles maken, als men bijvoorbeeld kijkt naar historische gebouwen waar veel hout in verwerkt is of bij de meest moderne ontwerpen in de huidige tijd. Hout is overal toepasbaar en bijna alles is mogelijk om in hout te produceren.

Hout is te onderhouden


Kozijnen kunnen we schuren en opnieuw schilderen, we kunnen beschadigingen op bijvoorbeeld trappen en deuren bijwerken. En na de tijd zien ze er weer als nieuw uit.

Hout is recyclebaar en biologisch afbreekbaar


Hout is perfect te recyclen. Als je hout wilt gaan recyclen hebben je geen grote hoeveelheden energie nodig zoals bij staal of beton. En hout wordt vaak ingezet bij het opwekken van groene energie als het niet gerecycled wordt. Als men hiervoor kiest is de CO2 die vrij komt, niet meer dan de opgeslagen CO2 die de boom heeft opgebouwd in zijn groei periode. Hout is dus volledig CO2 neutraal, welke grondstof kan dit nu zeggen. Wilt u niet dat toekomstige generaties met de afval van onze tijd blijven zitten? Dan kiest u voor hout, hout is namelijk volledig biologisch afbreekbaar. Damwand is een mooi voorbeeld, gebruikte damwand kan namelijk perfect hergebruikt worden.

Hout is mooi en warm


Als u voor hout kiest, dan kiest u voor een warme uitstraling. Een veranda met een mooie houten vlonder kan een perfect verbinding zijn tussen buiten en binnen. Door de flexibiliteit van hout kun je iedere project in de gewenste uitstraling krijgen.

Hout is milieuvriendelijk


Zoals reeds eerder gemeld is hout CO2 neutraal en volledig biologisch afbreekbaar. We praten hier dan wel over onbehandeld hout, daarom verhandelen wij ook geen geïmpregneerd hout. Hout vervuild dus niet. Gebruik daarom hout voor het vervangen van bijvoorbeeld u vlonders, schuttingen en deuren, daken en trappen

Openingstijden Hardhout Discount?


Wilt u met iemand praten van hardhout discount over een te bouwen veranda of heeft een foto van u tuin en wilt u weten hoe in te delen? Mail dan naar info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 - 3033602