10% extra kassa korting

7 soorten schuttingen van Hardhout Discount

Ben je op zoek naar wat schutting inspiratie voor je tuin? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bij Hardhout Discount hebben we een scala aan diverse hardhouten schuttingen die zowel luxe als moderniteit uitstralen. In dit artikel nemen we je mee langs 7 type hardhouten schuttingen, zodat je een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is. Leun achterover en laat je inspireren door de wereld van hardhouten schuttingen bij Hardhout Discount.

1. Lamellen schutting

Een lamellen schutting is helemaal van deze tijd! De strakke schutting met rechte balken geeft een moderne en verfijnde uitstraling. Een perfecte keuze wanneer het tijd is voor vervanging in jouw tuin. 

Naast de moderne uitstraling biedt een lamellen hardhouten schutting genoeg privacy. Deze soorten schuttingen blokkeren niet alleen het zicht, maar houden tegelijkertijd geluid tegen. Heb je bovendien weinig ruimte in jouw tuin, dan is dat geen probleem. Anders dan een heg neemt een lamellen schutting veel minder ruimte in beslag. 

2. Verticale schutting

Onze verticale schuttingen geven een uniek speels effect in jouw tuin. Naast de gegeven privacy laat een verticale schutting jouw tuin optisch groter lijken. Deze soorten schuttingen zijn ideaal wanneer je een kleine tuin hebt of jouw tuin een heuse transformatie wil geven. Met keuze uit verschillende afmetingen latten kun je jouw schutting zo speels mogelijk maken als je zelf wil. 

Een groot voordeel van dit type schutting soorten is dat de hoge schutting met verticale schuttingplanken geheel dicht is. Hierdoor is er geen inkijk mogelijk en heb je een geluidswerende schutting met maximale privacy. Bereid je voor op heerlijke ongestoorde zomerse dagen in je tuin, want niemand kan van de andere kant met je mee kijken. 

3. Dichte schutting

Hecht je extra veel waarde aan privacy? Bij Hardhout Discount hebben we specifieke dichte schuttingen in ons assortiment. Naast verticale schuttingen en lamellen schuttingen zijn deze ook volledig dicht en bieden ze de privacy die je zoekt. De overeenkomst tussen deze verschillende soorten schuttingen is dat je ze monteert met grote panelen, zodat de schutting geen zicht doorlaat. 

Om deze soorten schuttingen van hout mooier tot zijn recht te laten komen, kun je een dichte schutting combineren met een EPDM schuttingdoek. Dit gebruiksvriendelijke en donkere worteldoek geeft een donkere inkijk tussen de latten en laat geen wind of geluid door. 

4. Schutting 2 meter hoog

Naast de privacy in de breedte kun je jouw lamellen of verticale soorten schuttingen combineren met een schutting 2 meter hoog. Met deze hoge schutting verklein je de kans dat men over jouw schutting kan kijken. 

Naast privacy biedt dit type schuttingen ook extra veiligheid van buitenaf. Een hoge schutting kan afschrikken tegen ongewenste indringers en biedt een extra laag bescherming voor je kinderen en huisdieren in de tuin. Door te investeren in een stevige, hoge schutting, creëer je een veiligere omgeving voor jezelf en je gezin.

Een hoge geluidswerende schutting helpt jou ten slotte om geluidsoverlast te verminderen, vooral als je in een drukke buurt woont of dicht bij een lawaaierige weg.

5. Schutting met smalle balken

Wil je het moderne of luxe effect benadrukken? Ga dan voor onze 4.0 x 4.0 cm schutting planken. Deze soorten schuttingen in je tuin zijn net iets smaller dan onze vaste formaten en benadrukken het moderne en luxe effect. Je kan ervoor kiezen om de schutting volledig dicht of juist half open te laten. Wil je bijvoorbeeld meer toezicht creëren op jouw erf? Dan is de laatste mogelijkheid een goede optie. 

6. Luxe schutting

Een extra vleugje luxe toevoegen aan jouw tuin? Weet dat al onze schuttingen zijn gemaakt van IPE hardhout. Dit specifieke soorten schuttingen hout is ontzettend sterk, hard en onderhoudsvriendelijk. Hardhout staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, rot, insecten en andere vormen van verval. Een hardhouten schutting kan daarom met gemak meer dan 20 jaar lang mee.

Met behulp van onze handige montage clips kun je de schutting zelf plaatsen en binnen een handomdraai monteren. Hierdoor hebben alle latten evenveel afstand van elkaar, wat vanzelfsprekend ook weer bijdraagt aan het luxueuze eindresultaat! 

Naast de hoge kwaliteit en gemakkelijke montage ziet een luxe hardhouten schutting er stijlvol en modern uit. Hardhout heeft van nature een prachtige uitstraling met rijke texturen, unieke patronen en warme kleuren. Hardhout is tijdloos en blijft er luxe uitzien, ongeacht de trends van dit moment. Kortom: een luxe schutting waar je jarenlang plezier van hebt!

7. Schutting op maat

Jouw lamellen, verticale, dichte of luxe schutting zijn naast de vaste formaten ook op maat verkrijgbaar. Bij Hardhout Discount zijn we gespecialiseerd in tuinhout voor diverse projecten, waaronder maatwerk schuttingen. Lukt het maar niet om het juiste formaat te vinden voor diverse soorten schuttingen? Grote kans dat jouw formaat er nu tussen zit!

Stel zelf samen in de online rekentool

Jouw schutting op maat stel je namelijk zelf eenvoudig samen met onze online rekentool. Naast de keuze uit verschillende soorten schuttingen stel je zelf de gewenste lengte en hoogte samen. Bovendien maak je gelijk de keuze of je jouw schutting wil combineren met een EPDM privacydoek of zelfs een bijpassende hardhouten tuinpoort.Een schutting kopen was nog nooit zo makkelijk geweest! 

Met een korte levertijd van slechts twee tot vijf werkdagen heb je schutting snel in huis. Zo kun je gelijk zelf aan de slag met het monteren van jouw schutting, wat overigens niet moeilijk hoeft te zijn. Via onze website vind je tal van video’s en tips hoe jij het beste jouw schutting kan monteren. Kom je er niet uit? Ons adviesteam staat voor je klaar! Stel je vraag gemakkelijk via WhatsApp en je kunt snel weer door met het installeren van je schutting.

Tags voor dit artikel: