10% extra kassa korting

DIY boomstamtafel maken in 5 stappen | Hardhout Discount

Bij Hardhout Discount bieden we verschillende stamtafels aan uit voorraad, maar je kunt bij ons ook aan de slag met je eigen boomstamtafel project! Of je nu een boomstamtafel voor buiten wilt maken of juist op zoek bent naar materialen en benodigdheden voor een salontafel of eetkamertafel: je vindt het bij Hardhout Discount. 

In dit blogartikel leggen we je aan de hand van vijf eenvoudige stappen uit hoe je je eigen DIY (doe-het-zelf) boomstamtafel kunt maken! Wees niet bang; hiervoor hoef je absoluut geen ervaren klusser te zijn. Wij maken het je zo makkelijk dat zelfs iemand met twee linkerhanden zijn eigen boomstamtafel op maat kan maken. 

Stap 1: visualiseer je DIY boomstamtafel 

Laten we beginnen bij het begin: hoe ziet de boomstamtafel van je dromen er precies uit? Is dit een moderne tafel met een strak design? Of zit je meer te denken aan een echte eyecatcher met robuuste onderdelen en een tafelblad waarin je de natuurlijke vormen van het hout nog kunt terugzien? 

Door vooraf goed na te denken over de wensen die je hebt, kun je gerichter gaan zoeken naar alle benodigdheden om je DIY boomstamtafel mee te realiseren. 

Stap 2: kies een boomstam tafelblad

In het assortiment van Hardhout Discount vind je eindeloos veel verschillende afmetingen op het gebied van boomstam tafelbladen. Of je nu kiest voor een eiken tafel met een moderne uitstraling of juist de voorkeur geeft aan een robuuste hardhouten tafel met een natuurlijke afwerking: de mogelijkheden zijn echt eindeloos. 

Bovendien weet je bij ons zeker dat je kiest voor de hoogst haalbare kwaliteit. Wij ondervinden al onze boomstam tafelbladen aan meerdere strenge kwaliteitscontroles. Dit doen wij zodat wij onze hoge kwaliteit kunnen waarborgen en jou een tafelblad kunnen leveren die jarenlang meegaat. 

Tip: zit de afmeting van jouw voorkeur er niet tussen? Stuur ons dan een bericht via WhatsApp en we denken graag met je mee om een oplossing te vinden! 

Stap 3: selecteer een onderstel naar keuze

Heb je een boomstam tafelblad gevonden die aan al je wensen voldoet? Dan is de volgende stap om hier een bijpassend onderstel bij uit te zoeken. Ook hierbij geldt dat er talloze mogelijkheden zijn in ons assortiment. Om je te helpen bij het maken van een keuze, delen we graag onze meest gekozen stalen onderstellen met je: 

Stap 4: bestel alle benodigdheden online

Tafelblad? Check! Onderstel? Check! Dan is het nu tijd om de twee belangrijkste onderdelen van je nieuwe DIY boomstamtafel project te bestellen. Voeg de beide producten van je voorkeur toe aan je winkelwagen en geef je bestelling aan ons door. Vervolgens gaan wij gelijk voor je aan de slag zodat je je bestelling zo snel mogelijk thuis ontvangt! 

Stap 5: tijd voor de montage! 

Eindelijk is het zo ver, de laatste stap in het proces om je eigen boomstamtafel te maken. Bevestig de stalen tafelpoten aan de onderzijde van het tafelblad. Let er hierbij op dat ze goed zijn uitgelijnd en op de juiste plek worden bevestigd voor voldoende stabiliteit. Houd hierbij rekening met de stoelen en/of het bankje dat je erbij wilt plaatsen. Zo voorkom je dat de poten van de stoelen en de tafelpoten elkaar in de weg zitten. 

Is het gelukt? Dan is je gloednieuwe zelfgemaakte boomstamtafel op maat klaar voor gebruik! We hopen dat je jarenlang plezier gaat hebben van je boomstamtafel van Hardhout Discount. Stuur je ons een foto van het eindresultaat? We geven jouw DIY boomstamtafel graag een mooie plek op onze pagina met projecten ter inspiratie.

Tags voor dit artikel: