Torx schroeven

Torx schroeven zijn de beste type schroeven die u kunt gebruiken bij het klemmen van hardhout planken. Door de stervormige uitvoering in de kop, geeft deze type schroef de meeste grip voor het bitje om makkelijk in het hout te draaien. In tegenstelling tot de normale kruiskop schroef geven torx schroeven meer grip. Bij een normale schroef moet u veel druk kracht uitoefenen op de kop van de schroef om zo niet met het bitje over de kop te ratelen. Als het bitje uit de inkeping schiet, beschadigd u de kop direct. Waarbij de half ingedraaide schroef niet meer verder kan worden gebruikt. U moet dan de gehele schroef uitboren, wat tot veel ergernis lijd. Het uitboren van de schroef is geen gemakkelijke taak. Voorkom ergernis en extra werk, gebruik uitsluitend torx schroeven van www.hardhoutdiscount.nl

Bij trorx schroeven is de kracht die nodig is om de schroef in het hout te laten draaien minimaal. Het bitje heeft namelijk 12 punten waarbij deze grip heeft op de kop van de schroef. Tevens het aandraaien van een torx schroef onder een hoek van 20 graden gaat nog gemakkelijk en prima. Het bitje zal niet snel uit de uitsparing schieten. Bij normale kruiskop schroeven heeft het bitje maar op 4 punten grip. Omdat hardhout zeer hard is en weinig zal meegeven bij het aandraaien van een schroef is voorboren bijna altijd noodzakelijk. Door het voorboren is de kans dat het hout gaat splijten zeer nihil. Natuurlijk hebben alle torx schroeven van hardhout discount altijd een boorkop aan het begin van de schroef. Deze boorkop geeft het voordeel dat de schroef altijd het diepst in het hout vast gaat zitten. Dit is erg belangrijk voor een langdurig eindresultaat. Hout heeft een natuurlijke uitstraling en zal altijd wat gaan krimpen of uitzetten. Het hardhout bij hardhout discount is van uitstekende kwaliteit maar kan alleen langdurig gemonteerd blijven als u een goede schroef gebruikt. Een goede schroef en een goed stuk hardhout horen bij elkaar. U kunt niet hardhout verwerken zonder het gebruik van schroeven van hardhout discount. De schroef zorgt ervoor dat het hout op de plaats waar u bedoeld heeft blijft liggen. Tevens zorgt de schroef er voor dat het hout niet kan kromtrekken. De schroef moet dus de krachten die het hardhout gaat geven opvangen. Onderschat de kracht van hardhout niet, en doe geen concessie in de kwaliteit van de schroeven.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Torx schroeven leveren wij in doosjes met verschillende stuks. Op de website staat omschreven hoeveel torx schroeven u nodig heeft voor elk project. Gebruik de calculator voor de correct berekening van het aantal schroeven.

RVS schroeven

Uw project, bijvoorbeeld een overkapping, tuinhuis op kapschuur. Maar ook de vlonder en stijger die u heeft gebouwd zal alleen lang mooi blijven als u goede schroeven heeft gebruikt. Hier boven hebben wij al beschreven waarom u torx schroeven zou horen te gebruiken. Maar ook het materiaal waarvan de torx schroeven zijn gemaakt is zeer bepalend voor een duurzaam eindresultaat. Rvs is de benaming voor roest vrij staal. Schroeven kunnen worden gemaakt in puur RVS. Rvs is van nature een roest vrij materiaal, dit maakt deze grondstof geschikt voor buitengebruik. Regen, sneeuw, zon zal geen invloed hebben op dit materiaal. Het zal dus niet gaan roesten. Een nadeel van RVS is dat de torx schroeven niet de kracht aankunnen die bij een hardhouten schroef gewenst is. Door de dichtheid en hardheid van hardhout hebben wij een product ontwikkeld wat beter is dan puur RVS. Wij hebben een speciale hardhouten schroef ontwikkeld die niet alleen uit rvs maar ook uit staal is gemaakt. Staal is sterker van rvs maar heeft het nadeel dat het roest. Door de juiste verhouding staal en rvs te mixen roest de schroef niet meer maar heeft deze wel een verhoogde trekspanning gekregen. Hardhout is namelijk zo sterk dat het een normale RVS schroef gemakkelijk kan laten afknappen als het hout iets gaat werken. De mix legering maakt het afknappen van de schroef bijna onmogelijk.

Wij leveren de zogenaamde C2 kwaliteit in goedkope schroeven. Deze schroef is uitermate geschikt om hardhout aan elkaar te verbinden.

Gemakkelijk online bestellen

De overzichtelijke website geeft u de gelegenheid om eenvoudig met een paar klikken de schroeven online te bestellen. Kijk ook in de calculator om precies te berekenen hoeveel schroeven u per project nodig heeft. Duidelijk staat er in de calculator uitgesplitst hoeveel hout en schroeven benodigd zijn. En besteld u de gewenste producten voor 12 uur? Dan leveren wij de volgende dag al bij u thuis. Zo eenvoudig is het bij Hardhout Discount.

Openingstijden Hardhout Discount?

Wij zijn elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u toch nog enkele vragen? Bel met ons of mail ons direct! Email: info@hardhoutdiscount.nl Telefoon +31 (0)74 -3033602

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Snelle berekening

PRIJS BEREKENING