steigerhout nieuw

Onze verse steigerplanken komen rechtstreeks vanuit de fabriek. Deze planken worden voornamelijk direct in de bouw gebruikt voor steigerbouw, omdat deze planken tijdens het drogen nog gaan vervormen. steigerhout nieuw vindt u in Nederland niet goedkoper dan bij ons. Voor grote bestellingen kunt u contact met ons opnemen u kunt dan steigerhout nieuw voor aantrekkelijke prijzen kopen. Voor kleinere hoeveelheden kunt u direct in onze webwinkel bestellen. U heeft het dan zeer snel in huis, steigerhout nieuw hebben wij ruim op voorraad en zijn daarom snel te leveren.

Steigerdelen in de bouw

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt. Steigerhout nieuw is wel veel lichter in kleur, maar ook sterker dan gebruikt hout. steigerhout nieuw kan doormiddel van een behandeling eenvoudig een oude look krijgen. Hout is ca 30mm dik en 200mm breed.

Onbehandelde steigerplank

Met deze planken in steigerhout nieuw die in diverse lengtes te verkrijgen zijn, 20 cm breed en 30 mm dik bouwt u zelf eenvoudig de meest uiteenlopende meubelen. Of het nu gaat om een wandbord, een kast of een tafel, met steigerhout nieuw maakt u het allemaal. Bij hardhout discount vindt u het allemaal goedkoop nieuw gebruikt steigerhout niks is ons te gek. Bij een nieuwe steigerhouten planken hoort natuurlijk een nieuw steigerhout prijs bij. Wij zijn de goedkoopste online, u hoeft niet verder te zoeken Hardhout Discount is u ADRES!

Informatie over steigerhout

Steigerhout in het algemeen

Steigerhout is de benaming voor vurenhouten planken met een vaste maat. De planken zijn in diverse lengtes te verkrijgen, meestal zijn ze 20 cm breed en 3cm dik. Je zult ze vast wel eens gezien hebben op de bouwplaats. Steigerplanken worden namelijk gebruikt voor op de steigers. Vanwege deze werkzaamheden, moet het hout sterk zijn. En daarom is steigerhout zeer geschikt voor het maken van robuuste en stoere meubelen. Dus voor steigerhout nieuw moet u bij hardhout discount zijn, ook voor goedkoop nieuw gebruikt steigerhout zijn wij de goedkoopste online. nieuw steigerhout prijs Er zijn nieuwe steigerplanken en gebruikte steigerplanken. Het meeste populaire op dit moment zijn gebruikte steigerplanken, maar de nieuwe steigerhouten planken kunt u doormiddel van een goeie beits ook prima grijs schilderen.

Gebruikt steigerhout

Dit zijn steigerplanken die gedurende een bepaalde periode zijn gebruikt op de steigers. Deze hebben in weer en wind gelegen, er is over heen gelopen, cement overheen gevallen etc. Hierdoor kunnen de planken verschillende gebruikersporen bevatten, zoals deukjes, oneffenheden en scheurtjes. Door dit alles krijgt het hout een ‘geleefde; uitstraling, wat juist ervoor zorgt dat er stoere en robuuste meubelen uit voortkomen!  Een meubel gemaakt van gebruikt steigerhout is milieuvriendelijk en ecologisch. Het hout wordt hergebruikt en iedere meubel is dus stuk voor stuk uniek!

Nieuw steigerhout

Dit zijn versgezaagde nieuwe planken die niet eerder zijn gebruikt. Deze zijn wat gelig van kleur. Normaal worden deze planken gezaagd voor de steigerbouw, maar worden steeds vaker na droging gebruikt voor het maken van steigerhouten meubelen. Onbehandeld buiten zal de plank vergrijzen, maar het zal er nooit zo uit zien als gebruikte steigerplanken uit de bouw. Meubelen gemaakt van nieuw steigerhout hebben een strakke afwerking en hebben niet de gebruikersporen zoals oud steigerhout. Dit is één van de redenen waarom sommige mensen nieuw steigerhout verkiezen boven gebruikt steigerhout. Door middel van een mooie wash kun je ook nog zelf bepalen welke kleur het meubel zal krijgen.  

Werking van het hout

Hout is een natuurproduct dat onder temperatuur en luchtvochtigheid kan krimpen en uitzetten. Hierdoor is kiervormig niet uit te sluiten. Doordat wij gebruik maken van uitsluitend gedroogde planken beperken wij dit wel tot een minimum. 

Hout is milieuvriendelijk

hout is CO2 neutraal en volledig biologisch afbreekbaar. We praten hier dan wel over onbehandeld hout, daarom verhandelen wij ook geen geimpregneerd hout. Hout vervuild dus niet. Gebruik daarom hout voor het vervangen van bijvoorbeeld u vlonders, schuttingen en deuren, daken en trappen of voor het maken van steigerhouten meubels.

Openingstijden Hardhout Discount?

Wilt u met iemand praten van hardhout discount over een te bouwen veranda of heeft een foto van u tuin en wilt u weten hoe in te delen? Mail dan naar info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200

 

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Snelle berekening

PRIJS BEREKENING