Steigerhout geschuurd

Als u van steigerhout meubelen gaat maken, dan is het verstandig om de hoeken en het blad licht op te schuren. Ruw steigerhout laat zich makkelijk schuren met een handschuurmachine. De nerf van de vuren steigerplanken is niet stug of hard. Daardoor kost het weinig werk om er een gladder oppervlakte van te maken. Het voordeel van zelf schuren is dat u de mate van gladheid zelf kan bepalen. Zo houdt u de charme van het steigerhout intact. Kant en klaar steigerhout geschuurd kopen raden wij af, immers heeft u niet alle zijden van een steigerhout planken geschuurd nodig. Steigerhout geschuurd inkopen is bovendien veel duurder dan het aanschaffen van ongeschuurd steigerhout. Elke behandelding of bewerking die er door een fabriek aan hout wordt gedaan, vermeerdert voor u de prijs. Bovendie zijn vooraf geschuurde steigerplanken gaal alle kanten al behandeld, waardoor u zelf niet meer uw persoonlijke touch aan kunt geven.

Zelf schuren van steigerhout

Bij het maken van een tafel of tuinmeubel is het verstandig om als u klaar bent met monteren de randen en grote oppervlaktes licht op te schuren. Licht geschuurde steigerhouten planken geven geen splinters. Tevens geven geschuurd (steiger)hout bij het geschuurde deel een iets lichtere kleur, waardoor er een mooi kleur accent ontstaat.

U kunt steigerhout geschuurd kopen, maar wij raden u aan dat als u steigerhout wilt verven of kleuren, u beter een ruwe steigerplank kunt aanschaffen. Door herhaaldelijk het hout licht te schuren en te verven krijgt u een perfecte vintage look. Bovendien kunt u dan exact bepalen hoe het hout eruit komt te zien.

Stappenplan: schuren van steigerhout

Na het opbrengen van de eerste kleur, is het advies het steigerhout licht op te schuren. Door het licht opschuren, vervaagt de kleur telkens. Door wederom verf aan te brengen en te schuren, kan de intensiteit van de kleur worden bepaald. Het onder controle houden van de kleur en de look is een groot voordeel van steigerhout dat niet is voorbehandeld.

Geschuurde steigerhouten

Bij geschuurde steigerplanken kunt u in mindere mate dit proces herhalen, want dan is er minder nerf om te verwijderen. Bij geschuurde steigerhouten planken is het merendeel van de nerf reeds weggeschuurd. Bij voorgeschuurde steigerhouten planken, is dit verfproces veel moeilijker. Want vaak zijn de steigerhouten planken geschuurd met een grove band, waardoor deze steigerplanken te veel zijn afgeschuurd. Daarom adviseren wij om steigerhout planken (bijna) altijd ruw te kopen.

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Snelle berekening

PRIJS BEREKENING