Hardhouten Schuttingpalen

RUIM OP VOORRAAD -> VANDAAG BESTELD -> MORGEN IN HUIS

WIJ ZIJN ZOWEL HOUTIMPORTEUR ALS PRODUCENT
PALEN VOOR EEN MODERNE SCHUTTING OF FUNDAMENT PALEN

20% FABRIEKSKORTING

Funderingspaal 6x6

Funderingspalen 6.0 x 6.0

AZOBE Fijn bezaagd
 Hardhout Gepunt
   
Dikte: 6.0 cm
Breedte: 6.0 cm
Lengte: 1.50 en 2.00 m1

IPE geschaafd 9.0 x 9.0

IPE Hardhout
Paal of balk Vlak geschaafd
   
Dikte: 9.0 cm
Breedte: 9.0 cm
Lengte: 3.05 en 3.65 m1
Schuttingpalen fijnbezaagd ruw gepunt 6x6 cm

Schuttingpalen 6.0 x 6.0

AZOBE Fijn bezaagd
 Hardhout Gepunt
   
Dikte: 6.0 cm
Breedte: 6.0 cm
Lengte: 3.00 m1
CALCULATOR - REKENHULP

CALCULATOR - REKENHULP

Snel en gemakkelijk een - vlonder - overkapping - of stalen deur - uitrekenen? Direct een foto van het eindresultaat.

Calculator - rekenhulp

Showroom en houtmagazijn

Binnenhavenstraat 107 - Hengelo (ov)

Wij zijn gevestigd in een oude loods die geheel is opgebouwd en ingericht met historische bouwmaterialen. Ons nieuwe industriële pand is compleet CO2 neutraal gebouwd.

Op zaterdag is de showroom geopend van 10:00 tot 14:00 uur, en op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Of buiten bezoektijden komen kijken, maak dan een afspraak.

Klanten met een afspraak (ook op zaterdag) gaan altijd voor.

Ons bezoeken geeft inspiratie en gezelligheid. Kom kijken naar: Vlonders, een moderne schutting en poort, overkappingen en stalen deuren.

Maak een bezoekafspraak

Hardhouten Schuttingpalen

Schutting maken

 

 

Hardhouten palen kunt u in alle vormen en maten bij hardhout discount verkrijgen. Of u nu op zoek bent naar goedkope palen in afrasteringpalen, weide palen of schuttingpalen. Wij leveren een top kwaliteit in goedkope palen, alle palen hardhout leveren wij voor een zeer scherpe prijs.

Geschaafde palen

Geschaafde palen een veelgebruikt product als u een schutting wilt zetten of een hekwerk wilt maken. Wij leveren zowel hardhouten geschaafde palen in allerlei maten en alle prijsklassen van zeer goedkoop tot aan de meest gebruikte palen bijvoorbeeld een geschaafde paal voor een schutting 68x68mm, in 270 of 300cm, of de wat zwaardere paal van 88x88mm. Geschaafde palen zijn verkrijgbaar in glad geschaafd zonder v-groeven en met v-groeven. palen overkapping leveren wij in Azobe, Angelim vermelho en Lariks/Douglas.

Voor een schutting worden meestal geschaafde hardhouten schuttingpalen met een kop maat van 65x65mm, 68x68mm of 85x85mm, 88x88mm gebruikt. Deze hardhoutenpalen staan in de grond dus een goede duurzaamheid is erg belangrijk. Vanwege het mooie uiterlijk, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we als houtsoort Angelim Vermelho, Azobe. Voor een pergola worden ook vaak hele zware hardhoutenpalen gebruikt. Zo hebben we hiervoor de kop maat 110x110mm, 120x120mm en 140x140mm. Vanwege het mooie uiterlijk, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we als houtsoort Angelim Vermelho, Azobe.

Bent u bijvoorbeeld een overkapping aan het bouwen maar weet u niet goed hoe u de hardhoutenpalen het beste kunt bevestigen? Of weet u niet goed welk bevestigingsmaterialen u nodig heeft? Wij kunnen helpen met advies en tips.

In de houtsoorten onderling zit verschil in hardheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid. Wij kunnen u adviseren welke houtsoort je het beste kunt gebruiken voor welke toepassing. Zo is bijvoorbeeld Azobé een heel erg harde en duurzame houtsoort maar is het niet geschikt voor een schuttingplank. Wanneer u deze houtsoort gebruikt in kleinere en vooral dunnere afmetingen heeft het snel de neiging tot kromtrekken, torderen en scheuren. Doordat wij van hardhout discount specialisten hebben op het gebied van hardhout kunnen zij u er alles over vertellen en dus goed adviseren over zowel geschaafde palen als ruwe palen.

Ruwe palen

Hardhouten palen kunnen wij u uit voorraad in allerlei specificaties leveren, vanaf 40x40mm t/m 150x150mm. Deze hardhoutenpalen zijn in fijn bezaagd, dus ruwe variant te verkrijgen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn Angelim vermelho en Azobé, deze palen zijn zeer goedkoop. Wij leveren hardhoutenpalen in de duurzaamheidsklasse 1 of 2, dus dit betekend dat deze palen zeer duurzaam zijn. Een voorbeeld: hardhoutenpalen van de houtsoort Angelim vermelho hebben een verwachte levensduur van 25 jaar (bij toepassingen met grondcontact) ruwe palen zijn de meest goedkope palen en meest verkocht palen. Wij adviseren altijd palen hardhout, aangezien de palen 9 van de 10 keer in de grond worden gezet en hardhout hierin de meeste weerstand kan bieden ten opzicht van bijvoorbeeld geïmpregneerd grenen.

Meest verkocht

Het meest verkocht zijn de hardhouten palen 6x6, hardhouten palen 7x7, hardhouten palen 8x8, hardhouten palen 9x9, hardhouten palen 10x10, hardhouten palen 15x15 cm, meest voorkomende lengte is 275cm tevens is de 300 cm variant populair. Voor schuttingen waar veel wind staat adviseren we de hardhouten paal 7x7 in de lengte 300 cm te kiezen. Ook als u een geheel dichte schutting maakt, bijvoorbeeld van potdekselplanken, dan is het raadzaam dikke en lange palen te nemen, uw schutting moet immers veel gewicht en wind opvangen. palen overkapping leveren wij in Azobe, Angelim vermelho en Lariks/Douglas.

Hoeveel palen u nodig heeft voor het bouwen van een schutting of een overkapping vindt u op de pagina handleiding schuttingen of overkapping plaatsen. Of op onze calculator. Hardhouten palen zijn bestand tegen grond en vochtige bodems. Bekijk ook piketpalen van 5x5 cm voor lichtgewicht constructies. Zoekt u een paal voor uw schutting? Wij staan u graag te woord, u kunt ons bellen of e-mailen.

Afrasteringspalen

Afrasteringspalen of weide palen worden gebruikt om een stuk land (tijdelijk) te omheinen. Door goedkope prikpaaltjes te gebruiken kan de afbakening eenvoudig omgezet worden. Onze hardhoutenpalen zijn geschikt als afrasteringpalen. En verkrijgbaar in hardhouten palen 6x6, hardhouten palen 7x7, hardhouten palen 8x8, hardhouten palen 9x9 cm. hardhouten palen 10x10 en hardhouten palen 15x15 cm. Worden meestal gebruikt als overkappingspaal in de geschaafde variant.

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons bereiken op de mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met 020-754 88 37

CALCULATOR - REKENHULP

CALCULATOR - REKENHULP

Snel en gemakkelijk een - vlonder - overkapping - of stalen deur - uitrekenen? Direct een foto van het eindresultaat.

Calculator - rekenhulp