Paalhouder

Metalen paalhouders
LOGO HD GIF.jpg

Showroom en houtmagazijn

Binnenhavenstraat 107 - Hengelo (ov)

Wij zijn gevestigd in een oude loods die geheel is opgebouwd en ingericht met historische bouwmaterialen. Ons nieuwe industriële pand is compleet CO2 neutraal gebouwd.

Op zaterdag is de showroom geopend van 10:00 tot 14:00 uur, en op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Of buiten bezoektijden komen kijken, maak dan een afspraak.

Klanten met een afspraak (ook op zaterdag) gaan altijd voor.

Ons bezoeken geeft inspiratie en gezelligheid. Kom kijken naar: Vlonders, een moderne schutting en poort, overkappingen en stalen deuren.

Maak een bezoekafspraak

Paalhouder

Schutting maken

Een puntpaalhouder is er in verschillende afmetingen te krijgen en te plaatsen, paalhouder 15x15, paalhouder 9x9, paalhouder 7x7, paalhouder 7x7 en in paalhouder 12x12.

Een paalhouder 12x12 wordt gemaakt van staal of blik. Daarna ondergaat deze een elektrolytische behandeling of wordt deze verzinkt. De paalhouders ondergaan deze behandelingen omdat zij hiermee worden verduurzaamd. Zowel verstelbare paalhouders 12x12, als de normale puntpaalhouders die direct in de grond of in beton worden geplaatst worden verduurzaamd. Een paalhouder staat vaak op een beton poer, althans als de paalhouder 12x12 verstelbaar is. De gepunte vorm paalhouder 12x12 gaat direct in de grond en soms wordt er wat beton bij gedaan om meer stevigheid te krijgen. Een verstelbare paalhouder 12x12 wordt veel al gebruikt bij overkappingen, veranda’s of tuinhuisjes. Met deze paal houder is de constructie verstelbaar en waterpas te zetten. Dit vereenvoudigd de opbouw en zorgt er voor dat het hout niet direct in de grond hoeft worden gezet. Voordelen van het plaatsen van beton poeren is dat je minder lange lengtes staanders of palen nodig hebt. Hiermee bespaar je geld uit. Minder hout bestellen betekend immers minder geld uitgeven. Tevens wordt de levensduur van de constructie aanzienlijk langer. Hout komt niet in contact met de grond waardoor het hout minder snel zal aangetast zal worden door bacteriën als schimmels.

Een puntpaalhouder is er in verschillende afmetingen te krijgen en te plaatsen, paalhouder 15x15, paalhouder 9x9, paalhouder 7x7, paalhouder 7x7 en in paalhouder 12x12.

Een puntpaalhouder 15x15 cm, plaats je een balk of paal van 145x145 mm. Een paalhouder 9x9 plaats je een paal van 85x85 mm. Een paalhouder van 7x7 plaats je een paal van 65x65 mm. Een paalhouder 12x12 plaats je een paal van 115x115 mm.

Verstelbare paalhouders zijn gemaakt voor balken of palen van minimaal 90x90 mm tot wel 150x150 mm groot. Niet alleen zijn deze paalhouders verstelbaar in hoogte maar ook in de dikte van de paal die gemonteerd gaat worden is verstelbaar. Verstelbare paalhouders ga je altijd op beton poeren plaatsen.

Hardhout Discount verkoopt Eiken en lariks Douglas overkappingen, veranda’s of tuinhuisjes in pen en gat verbinding, daarbij kunt u ook de schoren of verbindingshoeken bij bestellen. Voor een super mooi resultaat.

Gemakkelijk online bestellen

Onze bouw schets helpt u goed op weg met het project dat u wilt starten. Onze calculator helpt u graag om het kostenplaatje compleet te krijgen voor u inclusief alle aanverwante artikelen Bijvoorbeeld het geeft eenvoudig aan hoeveel hout en andere producten als beslag u nodig heeft, per project. Vandaag bestellen voor 12 uur! Morgen geleverd bij u thuis! ,

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Hebt u nog vragen naar aanleiding van een product wat u gevonden heeft op onze website mail ons dan op info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602

CALCULATOR - REKENHULP

CALCULATOR - REKENHULP

Snel en gemakkelijk een - vlonder - overkapping - of stalen deur - uitrekenen? Direct een foto van het eindresultaat.

Calculator - rekenhulp