Hout boren

Hout leeft en hout ademt. Hardhout is een natuurproduct wat altijd in beweging is. Hout is duurzaam en milieu vriendelijk te gebruiken.

Het beste is om al het hardhout voor te boren. Hout boren is noodzakelijk zodat het hardhout niet gaat basten of splijten. Hardhout heeft een hoge soortelijke massa, dit maakt het hardhout erg zwaar en duurzaam. Hardhout heeft een dicht hechte structuur dus dit hout boren is noodzakelijk voordat u het gaat schroeven. Wat van type hout boren is noodzakelijk? Als u een vlonder of regel wil monteren moet u hout boren met een boor die de zelfde dikte heeft als de schroef die u gaat gebruiken. Een houtboor is bijna altijd geschikt t om in elke houtsoort te boren. En houtboor is anders gevormd dan een metaal boor. Hout boren hebben altijd een scherp puntje op het midden van de boor, een metaal boor heeft dit niet. Hout boren moet u rustig doen, zet niet te veel druk op de boor, de boor op en neer halen in het gat wat u gaat boren, de boor moet het werk doen niet de kracht die op de boor wordt gezet. Zo voorkomt u dat de boor te warm wordt en stomp wordt. Het geboorde hout moet uit de boor kunnen glijden, daardoor raakt de boor niet verstopt en verbrand de hout boor niet.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Producten

Om de schroef mooi verzonken in het geboorde gat te laten verzinken, is hout boren met een verzink opzet stuk aan te raden, de hout verzinkboor. Hout boren met een verzinkboor gaat sneller. Anders zou u twee boren moeten gebruiken, dit is duurder in de kosten en het hout boren duurt langer. Bij hout boren met aangebrachte verzinkboor pakt u er twee in één. Als u het hardhout heeft voorgeboord met de hout verzinkboor, dan valt de schroef mooi in het verzonken gat. Waardoor u niet een gerafeld aangezicht heeft, en het hout niet zal splijten.

Bij het plaatsen van een schuttingpaal van hardhout of een steiger moet u ook hout boren, het zand kan u uitgraven of u kunt dit doen met een grondboor. Het voordeel van een grondboor is dat u exact de grond weghaalt voor het plaatsen van de paal, in tegenstelling van het niet gebruiken van een grondboor dus een schop. Bij een schop haalt u meer grond weg dan noodzakelijk en wordt de grond instabieler. De kans op verzakking van de paal is groter. Het werken met een grondboor kan handmatig of met een machine. Let wel bij het gebruiken van een machine deze goed vast te houden, wortels of een steen kan een abrupte stop geven van het draaien van de grondboor. U kunt uzelf hierdoor verwonden, ons advies, laat mechanisch boren over aan ervaren specialisten. Boren met een handboor is eenvoudiger, maar wel zwaarder, hou hier rekening mee voordat u hier aan begint.

Gemakkelijk online bestellen

U kunt de losse boren voor hardhout en een grondboor en bijna alle andere tuinproducten eenvoudig online bestellen in onze webshop. Hier vindt u ook alle toebehoren zoals een grondboor of een verzinkboor om uw project te maken. Betalen doet u in een uiterst veilige omgeving. We bieden u de mogelijkheid om met Ideal, visa, mastercard of met afterpay te betalen. U hoeft niet voor een losmogelijkheid te zorgen, Hardhout Discount bezorgd de onderliggers of ander tuinhout met een vrachtwagen met kraan. Eenvoudig bij u voor de deur geleverd. Wij hebben ook het Certificaat Webwinkelkeur, de Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur bieden u als consument meer waarborgen dan de wet. Onze bouw schets die verwerkt is in onze montage handleiding geeft eenvoudig aan hoeveel hout en andere producten u nodig heeft.

Openingstijden Hardhout Discount?

Hardhout Discount levert alle Tuinmaterialen, tevens bezorgen wij als u voor 12.00 uur besteld, de volgende dag al aan huis! Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Wilt u ons bereiken dan kunt een mail sturen naar info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)74 -3033602

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Snelle berekening

PRIJS BEREKENING