Hekken

Bij het uitkiezen van een hekwerk kunt u kiezen uit vele soorten hekken. Waar het in eerste instantie om gaat is waarvoor uw hekwerk moet dienen. Is dit om het aanzicht wat op te fleuren of is het voor uw privacy en veiligheid? Voor elk doeleind kunt u een ander hekwerk plaatsen. Let hierbij wel op dat niet alle hekken geschikt zijn voor elk doeleind.

Schutting maken

U kunt bijvoorbeeld denken aan hekken voor uw:

-          Voortuin

-          Achtertuin

-          Balkon

-          Dakterras

-          Om een weide

-          Etc.

Er zijn vele varianten in hekken, denk bijvoorbeeld eens aan:

-          Een sierhekwerk.

-          Houten hekwerk.

-          Stalen hek van bijvoorbeeld Heras.

-          Gaashekwerk.

-          Hardhouten hek.

-          Spijlen hekwerk.

-          Schutting.

-          Etc.

Aanzicht

Wanneer u op zoek bent naar een hek om bijvoorbeeld uw achtertuin of voortuin krijgt u het meest brede aanbod. Simpelweg omdat smaken verschillen. Het hekwerk wat de 1 plaatst voor de privacy, kan de ander juist mooi vinden voor het aanzicht van zijn of haar voortuin.

Hout u van modern, klassiek of juist van robuust en landelijk? Voor iedereen is er wel een variant wat bij zijn of haar tuin past.

Indien u op zoek bent naar een hekwerk met een klassieke uitstraling kunt u een houten hekwerk kiezen. Deze kunt u naar uw eigen wensen maken. Het voordeel van een houten hekwerk is dat u er alle kanten mee op kunt.

Wanneer u kiest voor hardhouten hekken, kiest u gelijk voor duurzaamheid. Deze hekken gaan 25 tot 30 jaar mee.

Wanneer u wilt gaan voor moderne hekken zal u hoogstwaarschijnlijk kiezen voor een spijlenhekwerk. Deze hebben een strak ontwerp en u hebt tal van keuze in vormen en accessoires.

Er is natuurlijk ook nog de variant om een natuurlijk hekwerk te kiezen. Hierbij kunt u gaan voor gaaselementen. Hier laat u gemakkelijk beplanting tegenop groeien zoals een klimop of een mooie bloem. Hierdoor krijgt uw hekwerk een natuurlijke uitstraling.

Privacy en veiligheid

Voor het beveiligen of creëren van privacy is een hekwerk een mooie optie. Indien u een goed en stevig hekwerk wilt zult u waarschijnlijk uitkomen om een spijlen hekwerk. Deze hekken ziet u ook vaak om industrieterreinen en bedrijven. Deze hekwerken zijn stevig en niet gemakkelijk open te maken. Je ziet het steeds meer dat deze hekken om particuliere tuinen en of terreinen geplaatst worden.

Een andere optie is om een staafmat hekwerk te plaatsen. Dit is een spijlen hekwerk en gaas hekwerk gecombineerd. Zo houdt u een mooie uitstraling die uw tuin of terrein prima beveiligd.

Indien u wilt gaan voor privacy kunt u een schutting plaatsen, deze kunt u natuurlijk kopen bij Hardhoutdiscount.nl. vele varianten maken het makkelijk om een keus naar eigen smaak te maken.

Kies wat voor schutting u wilt, en in de berekeningstool ziet u precies hoe veel planken en palen u nodig hebt. Kiest u voor hardhouten hekken / schuttingen? Dan kiest u voor de beste kwaliteit!

Korte termijn hek

Bent u bezig met een verbouwing, of heeft u een terrein wat tijdelijk afgezet moet worden? Dan kunt u kiezen voor de gemakkelijk te plaatsen hekken van Heras.

Deze hekken zijn stevig en makkelijk te plaatsen of te verwijderen.

Verschillende toepassingen met hek

Dakterras

Heeft u een mooi dakterras bij uw appartement, en wilt u deze mooi omheinen. Ga dan voor hardhouten hekken. U kunt zelf de hoogte en dichtheid van uw terras bepalen.

Kijk van te voren wel goed waaraan u deze wilt bevestigen. U kunt bijvoorbeeld eerst op de gewenste plaatsen de hardhouten palen plaatsen. En van hier uit kunt u hem af timmeren met planken.

Let op dat u al het hardhout eerst goed voorboort. Zo voorkomt u scheuren en krijgt u een mooi en strak afgewerkt eindresultaat.

Balkon

Op balkons dienen hekken met name voor veiligheid, dit moeten dus stevige hekken zijn die lang mee gaan. Kies daarom voor staal of hardhout. Bepaal de hoogte van uw hekken.

Denk hierbij na over kleine kinderen en/of huisdieren. U wilt natuurlijk niet dat zei hier doorheen kunnen vallen. Zorg dus voor een goede dichtheid.

Veilig betekend natuurlijk niet lelijk. Ook met veilige hekken kunt u gaan voor een mooie en strakke uitstraling. Bijvoorbeeld een mooi sierhek, of een hardhouten hekwerk naar eigen keuze. Ontwerp uw hek zelf wanneer u het hek van hout maakt!

Poorten

Wanneer u hekken plaatst, hoort hier uiteraard ook een poort bij. Wanneer u kiest voor een houten poort tussen uw hekken, kiest u voor een warme uitstraling.

U kunt kiezen voor hardhout en/of geïmpregneerd hout. Wanneer u kiest voor hardhouten poort hekken, kiest u voor duurzaamheid, dan blijft uw poort wel 25 tot 30 jaar goed. Daarnaast is het handig om voor hardhout te kiezen in uw poort omdat deze veel te verduren hebben. Zoals hard dichtgooien etc.

Hardhouten poorten

Als u een hardhouten poort neemt tussen het hek, hoeft u deze niet te behandelen, hardhout blijft onbehandeld goed, vanwege het feit dat deze zelf olie bevatten waardoor houtrot weinig tot niet voorkomt. Let wel op, hardhout begint te vergrijzen binnen een jaar. Dit kunt u tegen gaan door het te behandelen met daarvoor bestemde olie of verf.

Geïmpregneerde poorten

Deze poorten gaan minder lang mee als hardhout, maar het scheelt wel in uw portemonnee. Geïmpregneerd hout en hekken is hout wat is bewerkt met een zoutoplossing waardoor het bestendig is tegen rot en schimmel.

Dit hout zal niet verkleuren maar naar keuze zou u deze hekken en poorten kunnen schilderen. Geïmpregneerd is word veel gebruikt voor kleinere tuinhekjes.

Poorten uit metaal

Gaat u voor een strakke en moderne poort? Kies dan voor een metalen, tevens gaan deze 2 keer langer mee dan een houten. U kunt bij de materiaal soort kiezen voor RVS of Aluminium. Bedenk u zelf wel goed voordat u deze keuze maakt. U kunt deze poorten niet makkelijk bewerken of zelf vorm geven, hiervoor heeft u vaak al de hulp nodig van iemand met de juiste kennis en ervaring met een metalen hek.

RVS poorten

Deze poorten kunt op 2 verschillende manier laten maken, sierlijk of strak modern.

Wanneer u voor dit materiaal kiest bedenk dan wel dat deze poort heel zwaar zal zijn. Het vereist dus een goede ophanging tussen uw hekken.

Het prijskaartje van zo’n poort zal niet laag zijn. Voor dit materiaal betaald u duidelijk een duurdere prijs.

Aluminium poorten

Kiest u voor een aluminium poort zal deze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. Aluminium is namelijk erg ligt. Ook hoeft dit materiaal niet behandels te worden. Het materiaal is uit zichzelf bestand tegen roest rot of kromtrekken. Ook verkelurt het niet wanneer het word blootgesteld aan UV straling.

Het nadeel van aluminium is beperkt. U kunt hier bijvoorbeeld geen mooie sierpoort van laten maken tussen uw hekken. Simpelweg omdat aluminium niet in alle vormen te gieten is.

Bij RVS is dit wel het geval. Ook voor aluminium betaald u een dure prijs.

Passend design

Zoals al eerder vermeld kunt u uw poort ook als maatwerk maken zodat het passend is bij het hek heeft u heeft geplaatst of gaat plaatsen. U weet nu dat u ruime keuze heeft in werk soort materiaal, en aan de hand van deze keuze worden uw mogelijkheden duidelijk.

Wat veel gezien word is dat er een huisnummer of familiewapen in de poort wordt verwerkt.

Daarnaast hebt u natuurlijk nog de keuze om de poort en hekken in de gewenste kleur te maken.

Montage

Afhankelijk van het type poort weet u of zelf plaatsen mogelijk is. Bent u handig met uw handjes? Dan kunt u de poort(en) zelf plaatsen. Met een beetje logisch inzicht zou u het wel goed moeten kunnen plaatsen.

U kunt er ook voor kiezen om de poort en het hek te laten plaatsen. Kiest u voor deze optie, dan weet u zeker dat het goed gebeurt en door een professional.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Hardhoutdiscount.nl. We geven u graag advies! U kan ook met ons bellen op: +31(0)74- 3033602

Monster stukken

Wij kunnen u geen deel van een hek opsturen, maar wel een stukje van het zelfde hout.

Natuurlijk kunnen wij u ook aanvullende foto’s opsturen zodat u een goed beeld heeft van ons product.

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Snelle berekening

PRIJS BEREKENING