funderingspalen

RUIM OP VOORRAAD -> VANDAAG BESTELD -> MORGEN IN HUIS

WIJ ZIJN ZOWEL HOUTIMPORTEUR ALS PRODUCENT
PALEN VOOR EEN MODERNE SCHUTTING OF FUNDAMENT PALEN

20% FABRIEKSKORTING

Funderingspaal 6x6

Funderingspalen 6.0 x 6.0

AZOBE Fijn bezaagd
 Hardhout Gepunt
   
Dikte: 6.0 cm
Breedte: 6.0 cm
Lengte: 1.50 en 2.00 m1

Showroom en houtmagazijn

Binnenhavenstraat 107 - Hengelo (ov)

Wij zijn gevestigd in een oude loods die geheel is opgebouwd en ingericht met historische bouwmaterialen. Ons nieuwe industriële pand is compleet CO2 neutraal gebouwd.

Op zaterdag is de showroom geopend van 10:00 tot 14:00 uur, en op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Of buiten bezoektijden komen kijken, maak dan een afspraak.

Klanten met een afspraak (ook op zaterdag) gaan altijd voor.

Ons bezoeken geeft inspiratie en gezelligheid. Kom kijken naar: Vlonders, een moderne schutting en poort, overkappingen en stalen deuren.

Maak een bezoekafspraak

funderingspalen

Stel zelf uw vlonder samen desktop

 

 

Hardhouten Funderingspalen worden Al eeuwen gebruikt. in Nederland worden houten funderingspalen gebruikt om verzakking tegen te gaan. Zo staat Amsterdam bekend als ‘de stad op palen’. Dit bewijst de grote toepasbaarheid en goede eigenschappen van de hardhouten funderingspalen. Houten funderingspalen worden gebruikt in toepassingen voor dragende constructies zoals funderingswerken, vlonders, steigerwerken en rioolwerken. Deze palen bieden een financieel voordeel vergeleken met de alternatieve materialen, zoals metaal en kunnen breed worden toegepast. Het is ook mogelijk om de palen ongeschild als fundering in de grond te zetten om zo nog meer kosten te drukken. Wanneer ze onder de grondwaterstand worden geplaatst kunnen ze tientallen tot honderden jaren meegaan aangezien ze dan in een luchtdichte situatie staan. Houten funderingspalen worden ook gebruikt ter ondersteuning van een terras. De fundering bestaat dan uit een ruwe palen en daaraan worden regels gemonteerd in bijvoorbeeld onze Startimber kwaliteit. Dit is de fundering voor het te bouwen terras.

Benodigde funderingspalen berekenen
U kunt het beste een schetsje maken van uw vlonder en fundering. U zet daarin de palen 40 cm uit elkaar, zowel in de onderlinge lengte als de breedte. U begint en eindigt altijd met een paal voor elke ligger. Tevens begint en eindigt u altijd met een ligger, eventueel met maximaal 10 cm overstek. Bij een terras van 400 bij 520 cm heeft u dus 11 liggers (400 cm / 40 = 10 + 1 eind ligger) en per ligger (5,20/ 40 = 13 palen nodig. 11 x 13 = 143 palen. Wij adviseren grondpalen van 1 meter lengte. U kunt dan het beste de hardhouten gepunte palen van 6x6x100 cm bestellen. Als u de zogenaamde planklegrichting in dit voorbeeld in de 520 cm afstand wilt hebben, komen de liggers in haakse richting op de planklegrichting.

Openingstijden Hardhout Discount?
Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. mail ons op info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200 Wij zijn de hardhout specialist.

CALCULATOR - REKENHULP

CALCULATOR - REKENHULP

Snel en gemakkelijk een - vlonder - overkapping - of stalen deur - uitrekenen? Direct een foto van het eindresultaat.

Calculator - rekenhulp