Hardhouten palen

Direct samenstellen

Schutting maken

 

 

Hardhouten palen kunt u in alle vormen en maten bij hardhout discount verkrijgen. Of u nu op zoek bent naar goedkope palen in afrasteringpalen, weide palen of schuttingpalen. Wij leveren een top kwaliteit in goedkope palen, alle palen hardhout leveren wij voor een zeer scherpe prijs.

Geschaafde palen
Geschaafde palen een veelgebruikt product als u een schutting wilt zetten of een hekwerk wilt maken. Wij leveren zowel hardhouten geschaafde palen in allerlei maten en alle prijsklassen van zeer goedkoop tot aan de meest gebruikte palen bijvoorbeeld een geschaafde paal voor een schutting 68x68mm, in 270 of 300cm, of de wat zwaardere paal van 88x88mm. Geschaafde palen zijn verkrijgbaar in glad geschaafd zonder v-groeven en met v-groeven. palen overkapping leveren wij in Azobe, Angelim vermelho en Lariks/Douglas.

Voor een schutting worden meestal geschaafde hardhouten schuttingpalen met een kopmaat van 65x65mm, 68x68mm of 85x85mm, 88x88mm gebruikt. Deze hardhoutenpalen staan in de grond dus een goede duurzaamheid is erg belangrijk. Vanwege het mooie uiterlijk, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we als houtsoort Angelim Vermelho, Azobe. Voor een pergola worden ook vaak hele zware hardhoutenpalen gebruikt. Zo hebben we hiervoor de kopmaat 110x110mm, 120x120mm en 140x140mm. Vanwege het mooie uiterlijk, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we als houtsoort Angelim Vermelho, Azobe.

Bent u bijvoorbeeld een overkapping aan het bouwen maar weet u niet goed hoe u de hardhoutenpalen het beste kunt bevestigen? Of weet u niet goed welk bevestigingsmaterialen u nodig heeft? Wij kunnen helpen met advies en tips.

In de houtsoorten onderling zit verschil in hardheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid. Wij kunnen u adviseren welke houtsoort je het beste kunt gebruiken voor welke toepassing. Zo is bijvoorbeeld Azobé een heel erg harde en duurzame houtsoort maar is het niet geschikt voor een schuttingplank. Wanneer u deze houtsoort gebruikt in kleinere en vooral dunnere afmetingen heeft het snel de neiging tot kromtrekken, torderen en scheuren. Doordat wij van hardhout discount specialisten hebben op het gebied van hardhout kunnen zij u er alles over vertellen en dus goed adviseren over zowel geschaafde palen als ruwe palen.

Ruwe palen
Hardhouten palen kunnen wij u uit voorraad in allerlei specificaties leveren, vanaf 40x40mm t/m 150x150mm. Deze hardhoutenpalen zijn in fijn bezaagde, dus ruwe variant te verkrijgen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn Angelim vermelho en Azobé, deze palen zijn zeer goedkoop. Wij leveren hardhoutenpalen in de duurzaamheidsklasse 1 of 2, dus dit betekend dat deze palen zeer duurzaam zijn. Een voorbeeld: hardhoutenpalen van de houtsoort Angelim vermelho hebben een verwachte levensduur van 25 jaar (bij toepassingen met grondcontact) ruwe palen zijn de meest goedkope palen en meest verkocht palen. Wij adviseren altijd palen hardhout, aangezien de palen 9 van de 10 keer in de grond worden gezet en hardhout hierin de meeste weerstand kan bieden ten opzicht van bijvoorbeeld geïmpregneerd grenen.

Meest verkocht
Het meest verkocht zijn de hardhouten palen 6x6, hardhouten palen 7x7, hardhouten palen 8x8, hardhouten palen 9x9, hardhouten palen 10x10, hardhouten palen 15x15 cm, meest voorkomende lengte is 275cm tevens is de 300 cm variant populair. Voor schuttingen waar veel wind staat adviseren we de hardhouten paal 7x7 in de lengte 300 cm te kiezen. Ook als u een geheel dichte schutting maakt, bijvoorbeeld van potdekselplanken, dan is het raadzaam dikke en lange palen te nemen, uw schutting moet immers veel gewicht en wind opvangen. palen overkapping leveren wij in Azobe, Angelim vermelho en Lariks/Douglas.

Hoeveel palen u nodig heeft voor het bouwen van een schutting of een overkapping vindt u op de pagina handleiding schuttingen of overkapping plaatsen. Of op onze calculator. Hardhouten palen zijn bestand tegen grond en vochtige bodems. Bekijk ook piketpalen van 5x5 cm voor lichtgewicht constructies. Zoekt u een paal voor uw schutting? Wij staan u graag te woord, u kunt ons bellen of e-mailen.

Afrasteringpalen
Afrasteringpalen of weide palen worden gebruikt om een stuk land (tijdelijk) te omheinen. Door goedkope prikpaaltjes te gebruiken kan de afbakening eenvoudig omgezet worden. Onze hardhoutenpalen zijn geschikt als afrasteringpalen. En verkrijgbaar in hardhouten palen 6x6, hardhouten palen 7x7, hardhouten palen 8x8, hardhouten palen 9x9 cm. hardhouten palen 10x10 en hardhouten palen 15x15 cm. Worden meestal gebruikt als overkappingspaal in de geschaafde variant.

Openingstijden Hardhout Discount?
Hardhout Discount is elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons bereiken op de mail info@hardhoutdiscount.nl of bel met +31 (0)88 -6441200

Bezoek onze showroom