Bouten

RVS bouten komen voor in allerlei maten en varianten. De maten van RVS bouten worden stuk voor stuk aangeduid als bijvoorbeeld M8. Dan is de maat van het schroefdraad 8 mm dik. Rvs bouten kunnen variëren van M2 tot M20 in diverse lengtes. Daarnaast is het verschil nog de kop van bout. Verschillende koppen zijn:

-          Zeskant buiten

-          Zeskant binnen

-          Torx kop

-          Bolkop

-          Verzonken kop

-          Platte kop

Bij elke maat bout is een passende maat in moeren. Deze worden op dezelfde manier aangeduid als een rvs bouten. Bijvoorbeeld M8. Ook hierin zijn diverse varianten zoals een borgmoer of zeskantmoer.

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Wat is RVS

Roestvast staal word ook wel RVS of INOX genoemd. Over het algemeen word door men “roestvast staal” gezegd. Dit is legering waarin Nikkel, Chroom, Ijzer en koolstof is verwerkt. Om het staal roestvast te maken is ca. 10 tot 12% chroom benodigd en niet meer dan 1,2% koolstof.

Afhankelijk van het soort roestvast staal zijn er ook meerdere elementen verwerkt in het RVS, zoals:

-          Molybeen

-          Titanium

-          Mangaan

-          Stikstof

-          Silicium

Vaak hoor je mensen roestvrij uitspreken. Dit klopt echter niet, bij roestvast staal is roest wel degelijk mogelijk. Het RVS heeft een Oxidehuid welke afsluitend zou moeten zijn. Hierdoor is verdere roestvorming niet mogelijk of word erg vertraagd door deze laag. Mocht de huid bijvoorbeeld erg beschadigd zijn maak je grote kans op roestvorming.

Je kunt bijvoorbeeld bij het bewerken van RVS geen stalen gereedschappen gebruiken. Hierdoor nestelen zich kleine deeltjes van het gewone staal zich in de oxidehuid. Deze delen zullen gaan roesten en dit slaat dan door in het RVS.

Veelal zie je dat RVS, nadat het bewerkt is, word behandelt. En door chemische middelen worden dan alle verontreinigingen van het RVS verwijderd.

Wilt u weten welke rvs bouten u nodig hebt voor uw project? Neem dan contact op met ons e-mail info@hardhoutdiscount.nl of bel 074-3033602, we helpen u graag verder!

BEREKEN JE PROJECT

BEREKEN JE PROJECT

Snelle berekening

PRIJS BEREKENING