Boomstam eettafel

Van plan om een boomstamtafel als eettafel aan te schaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben mooie eettafels van boomstam hout in hardhout, maar ook in eiken hout. Een eettafel van boomstam is robuust en eens wat anders dan een standaard tafel. Wij onderscheiden ons door een houten eettafel boomstam te maken van een boomstam die recht is dus meer rechthoekig. Boomstammen die erg gebogen in haar vorm zijn kopen wij niet in. Dit omdat wij vinden dat een eetkamertafel boomstam functioneel in haar gebruik moet zijn.

Boomstamtafel kopen uitleg

Eettafel van boomstam

Wij leggen op onze site op de uitlegpagina de verschillen ook uit tussen een houten boomstam eettafel in eiken hout of in hardhout. Beter een 4 cm dik boomstamblad of juist een 8 cm dik blad?

Hoe dikker het blad is, hoe stabieler deze blijft. Tevens is een 8 cm eettafel met hardhouten tafelblad wat voller om te zien, maar dat is natuurlijk onze smaak. De prijs van een 4 cm dik blad is altijd goedkoper dan een 8 cm blad. Dat is natuurlijk logisch, want een 8 cm dik blad is de dubbele dikte dan een 4 cm blad hardhout. Bij een 8 cm tafelblad adviseren wij een maximale overspanning (de lengte van de boomstamtafel) van 4m1, bij een 8 cm dik tafelblad tot maximaal 6m1.

Waar kiest u nu voor?

U kiest voor het merk Huefter boomstamtafels. Deze leverancier maakt al jaren mooie slijtvaste en elegante boomstamtafels. Wij hebben een partnerschap met deze fabrikant die de juiste kwaliteit tafels levert.

Als u een houten eettafel boomstam koopt, heeft u de volgende bewerkingsstappen:

  • Van elke eetkamertafel boomstam wordt een foto gemaakt en online gezet
  • Wij vermelden daar de afmetingen en houtsoort
  • Bij elke bestelling wordt elke tafel opnieuw volledig geschuurd
  • Wij halen de vlekjes en vuil van de tafel
  • Eventueel wordt de boomstam eettafel in vernis gezet
  • De tafel wordt na het vernissen wederom geschuurd voor een mooi glad eindresultaat
  • Alle boomstambladen staan allemaal op elkaar in de stellingen in onze loods, daardoor kan er stof, vuil en een vlekje op de tafel voorkomen. Wij schuren altijd alle tafels opnieuw, zodat deze er op hun best uitzien. Dan pas worden de tafels, eventueel met vernis of onbehandeld, uitgeleverd.
  • Op de website staan alle tafels met foto beschreven, waarbij u kan zien hoe een tafel wordt bewerkt tot eindproduct. Dus van het schuren tot het aanbrengen van vernis en eindresultaat.

Wat als uw maat er niet tussen staat?

Geen probleem. Wij kunnen kosteloos elke tafel korter zagen. U kunt indien gewenst het afgezaagde stuk bijgeleverd krijgen. Met enige regelmaat krijgen wij ook nieuwe tafels aangeleverd. Mogelijk zit bij die levering dan wel de tafel die u wenst. Stuur ons een email of bel ons voor meer informatie.

Online bestellen en levering

Bestel eenvoudig de gewenste boomstamtafel. Wij hebben namelijk elke tafel apart gefotografeerd en vastgelegd in een productpagina op onze site. Daardoor geven wij exact aan welke tafel u kiest. Andere aanbieders doen dit niet. Wij doen dit bewust, omdat elke tafel toch echt uniek is.

Wilt u toch dat wij de tafel korter maken, dan kunt u uw ordernummer doormailen en afmetingen doorgeven via een mail. Wij zorgen dan dat de goede afmetingen bij u worden afgeleverd. Wij leveren zeer snel uit, bij boomstamtafels die niet in de vernis of niet hoeven worden afgekort kunnen wij binnen 2 dagen al leveren. Heeft u wel gekozen voor vernis en of korter maken van de boomstamtafel dan leveren wij hem over het algemeen binnen 3 werkdagen.