beschoeiingspalen

ONZE STERKE PUNTEN

  • Ons Advies team, Tim, Marco,Tom en Manon staan voor uw klaar
  • Veilig bestellen, volgens webwinkel keurmerk
  • Al gratis levering vanaf 995,- Euro
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd
  • info@hardhoutdiscount.nl, Tel. 088-6441200
Funderingspaal 6x6

Funderingspalen 6.0 x 6.0

AZOBE Fijn bezaagd
 Hardhout Gepunt
   
Dikte: 6.0 cm
Breedte: 6.0 cm
Lengte: 1.50 en 2.00 m1
Schuttingpalen fijnbezaagd ruw gepunt 6x6 cm

Schuttingpalen 6.0 x 6.0

AZOBE Fijn bezaagd
 Hardhout Gepunt
   
Dikte: 6.0 cm
Breedte: 6.0 cm
Lengte: 3.00 m1

Showroom en houtmagazijn

Binnenhavenstraat 107 - Hengelo (ov)

Wij zijn gevestigd in een oude loods die geheel is opgebouwd en ingericht met historische bouwmaterialen. Ons nieuwe industriële pand is compleet CO2 neutraal gebouwd.

Op zaterdag is de showroom geopend van 10:00 tot 14:00 uur, en op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Of buiten bezoektijden komen kijken, maak dan een afspraak.

Klanten met een afspraak (ook op zaterdag) gaan altijd voor.

Ons bezoeken geeft inspiratie en gezelligheid. Kom kijken naar: Vlonders, een moderne schutting en poort, overkappingen en stalen deuren.

Maak een bezoekafspraak

beschoeiingspalen

Stel zelf uw vlonder samen desktop

Beschoeiingspalen
Hardhouten palen kunt u in alle vormen en maten bij hardhout discount verkrijgen. Of u nu op zoek bent naar goedkope palen in afrasteringspalen, weide palen, beschoeingspalen of schuttingpalen. Wij leveren een top kwaliteit in goedkope beschoeiingspalen, alle palen hardhout leveren wij voor een zeer scherpe prijs.

Voor een schutting kunt u ervoor kiezen om een hardhouten paal te gebruiken. Voor een exclusieve uitstraling is een geschaafde hardhouten paal mooi om te zien. Doorgaans wordt er vaak een 6,5x6,5 cm paal gebruikt maar ook een 8,5x8,5 geschaafde paal is geschikt. De lengte van de paal 2,75 of 3 m1 is afhankelijk van de grondsamenstelling, bij solide grond is een 2,75 meter lengte voldoende, is de grond instabieler dan is een 3 meter paal aan te raden voor een stabiele resultaat. Een budget paal is de 6x6 of 7x7 fijn bezaagde of ruwe paal. Schaven geeft een gladder en mooiere uitstraling, maar een paal die geschaafd is kost ook meer geld. Voor een schutting kunt u ervoor kiezen om een hardhouten paal te gebruiken. Voor een exclusieve uitstraling is een geschaafde hardhouten paal mooi om te zien. Bij het bouwen van een pergola of overkapping worden de staanders ook vaak in hardhout uitgevoerd. Dit is ook verstandig om te doen, immer is tropisch hardhout zeer duurzaam. Al het hout wat in grond contact komt gaat rotten, hardhout gaat zeer lang meer tot wel 30 jaar, dit in tegenstelling van Douglas. Een Douglas paal in de grond heeft een levensduur van maximaal 10 jaar.

Ruwe palen
Onze ruwe palen worden vele doeleinden gebruikt waaronder beschoeiingspalen. Onze hardhouten palen kunnen wij u uit voorraad leveren, vanaf 40x40mm  Deze hardhoutenpalen zijn in fijn bezaagde, dus ruwe variant te verkrijgen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn Angelim vermelho en Azobé, deze palen zijn kwalitatief de beste die in Nederland te verkrijgen zijn. Wij leveren hardhoutenpalen in de duurzaamheidsklasse 1 of 2, dus dit betekend dat deze palen zeer duurzaam zijn. Een voorbeeld: hardhoutenpalen van de houtsoort Angelim vermelho hebben een verwachte levensduur van 25 jaar (bij toepassingen met grondcontact) ruwe palen zijn de meest goedkope palen en meest verkocht palen. Wij adviseren altijd om hardhouten palen te kopen, aangezien deze palen 9 van de 10 keer in de grond worden gezet en hardhout hierin de meeste weerstand kan bieden tegen weersinvloeden.

Welke afmetingen kunt u gebruiken
Voor een schutting worden meestal geschaafde hardhouten palen gebruikt met een kop maat van 6,5x6,5cm 6,8x6,8cm of 8,5x8,5cm, 8,8x8,8cm gebruikt. Deze hardhouten schuttingpalen staan in de grond dus een goede duurzaamheid is natuurlijk van groot belang. Vanwege de mooie donker rode/bruine kleur, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we altijd de  houtsoorten Angelim Vermelho of Azobe.

Hardhout is een natuurproduct, geen enkele paal of plank is hetzelfde hou daar rekening mee als u hardhout koopt. De maatvoeringen zoals aangegeven op onze webshop kunnen altijd +/- 2mm afwijken. In de houtsoorten onderling zit ook weer verschil in hardheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid. Wij adviseren u graag welke houtsoort je het beste kunt gebruiken voor welke toepassing. Om u een voorbeeld te geven, Azobé een heel erg harde en duurzame houtsoort maar is het niet geschikt voor een schuttingplank. Wanneer u deze houtsoort gebruikt in kleinere en vooral dunnere afmetingen heeft het snel de neiging tot kromtrekken, torderen en scheuren. Zo kunnen we u van elke houtsoort de eigenschappen aangeven en adviseren welke product het meest geschikt is voor welke toepassing.

Geschaafde palen
Onze geschaafde palen worden veel gebruikt in de combinatie met tuinschermen of schuttingplanken. Ook zijn deze palen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een hekwerk of als staander bij een pergola. De meest voorkomende maten zijn 6,5cm x 6,5cm en 8,5cm x 8,5cm Onze geschaafde palen zijn verkrijgbaar in een gladde uitvoering, dus zonder profiel of met profiel en dan hebben ze aan de vierzijden van de paal twee v-groeven. Wij leveren ook Douglas palen alleen dan in een ruwe variant om dat dit het mooiste effect weergeeft van de houtsoort Douglas.

Afrasteringspalen
Afrasteringspalen worden meestal gebruikt om een stuk grond te omheinen, hiervoor kunt diverse hardhouten palen gebruiken, meestal wordt hiervoor een ruwe paal gebruikt. Deze palen zoals u kunt lezen kunnen dus voor diverse doeleinden gebruikt worden, en zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen hardhouten palen 6cm x 6cm, hardhouten palen 7cm x 7cm, hardhouten palen 8cm x 8cm, hardhouten palen 9cm x 9cm. De hardhouten palen van 10cm x 10cm en hardhouten palen 15cm x 15cm worden meestal gebruikt als overkappingspalen of voor een carport  in de geschaafde en ruwe variant.

Openingstijden Hardhout Discount?
U kunt ons bereiken op werkdagen van 8 uur ‘smorgens tot 5 uur ‘smiddags. Heeft u specifiek vragen voor een offerte dan kunt u ons ook mailen hieronder onze contact gegevens.

Mailadres info@hardhoutdiscount.nl. Telefoonnummer 053-751 37 33

CALCULATOR - REKENHULP

CALCULATOR - REKENHULP

Snel en gemakkelijk een - vlonder - overkapping - of stalen deur - uitrekenen? Direct een foto van het eindresultaat.

Calculator - rekenhulp