beschoeiingspalen

Hardhouten beschoeiingspalen

Direct samenstellen
Onze producten
Meer informatie over HARDHOUTEN BESCHOEIINGSPALEN

Beschoeingspalen

Hardhouten palen kunt u in alle vormen en maten bij hardhout discount verkrijgen. Of u nu op zoek bent naar goedkope palen in afrasterings palen, weide palen, beschoeingspalen of schuttingpalen. Wij leveren een top kwaliteit in goedkope beschoeingspalen, alle palen hardhout leveren wij voor een zeer scherpe prijs.

Voor een schutting kunt u ervoor keizen om een hardhouten paal te gebruiken. Voor een exclusieve uitstraling is een geschaafde hardhouten paal mooi om te zien. Doorgaans wordt er vaak een 6,5x6,5 cm paal gebruikt maar ook een 8,5x8,5 geschaafde paal is geschikt. De lengte van de paal 2,75 of 3 m1 is afhankelijk van de grondsamenstelling, bij solide grond is een 2,75 meter lengte voldoende, is de grond instabieler dan is een 3 meter paal aan te raden voor een stabiele resultaat. Een budget paal is de 6x6 of 7x7 fijnbezaagde of ruwe paal. Schaven geeft een gladder en mooiere uitstraling, maar een paal die geschaafd is kost ook meer geld. Voor een schutting kunt u ervoor keizen om een hardhouten paal te gebruiken. Voor een exclusieve uitstraling is een geschaafde hardhouten paal mooi om te zien. Bij het bouwen van een pergola of overkapping worden de staanders ook vaak in hardhout uitgevoerd. Dit is ook verstandig om te doen, immer is tropisch hardhout zeer duurzaam. Al het hout wat in grond contact komt gaat rotten, hardhout gaat zeer lang meer tot wel 30 jaar, dit in tegenstelling van Douglas. Een douglas paal in de grond heeft een levensduur van maximaal 10 jaar.

Ruwe palen

Onze ruwe palen worden vele doeleinden gebruikt waaronder beschoeingspalen. Onze hardhouten palen kunnen wij u uit voorraad leveren, vanaf 40x40mm  Deze hardhoutenpalen zijn in ongeschaafde, dus ruwe variant te verkrijgen. De meest gebruikte hardhoutsoorten zijn Angelim vermelho en Azobé, deze palen zijn kwalitatief de beste die in Nederland te verkrijgen zijn. Wij leveren hardhoutenpalen in de duurzaamheidsklasse 1 of 2, dus dit betekend dat deze palen zeer duurzaam zijn. Een voorbeeld: hardhoutenpalen van de houtsoort Angelim vermelho hebben een verwachte levensduur van 25 jaar (bij toepassingen met grondcontact) ruwe palen zijn de meest goedkope palen en meest verkocht palen. Wij adviseren altijd om hardhouten palen te kopen, aangezien deze palen 9 van de 10 keer in de grond worden gezet en hardhout hierin de meeste weerstand kan bieden tegen weersinvloeden.

Welke afmetingen kunt u gebruiken

Voor een schutting worden meestal geschaafde hardhouten palen gebruikt met een kopmaat van 6,5x6,5cm 6,8x6,8cm of 8,5x8,5cm, 8,8x8,8cm gebruikt. Deze hardhouten schuttingpalen staan in de grond dus een goede duurzaamheid is natuurlijk van groot belang. Vanwege de mooie donker rode/bruine kleur, goede stabiliteit en hoge duurzaamheid adviseren we altijd de  houtsoorten Angelim Vermelho of Azobe.

Hardhout is een natuurproduct, geen enkele paal of plank is hetzelfde hou daar rekening mee als u hardhout koopt. De maatvoeringen zoals aangegeven op onze webshop kunnen altijd +/- 2mm afwijken. In de houtsoorten onderling zit ook weer verschil in hardheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid. Wij adviseren u graag welke houtsoort je het beste kunt gebruiken voor welke toepassing. Om u een voorbeeld te geven, Azobé een heel erg harde en duurzame houtsoort maar is het niet geschikt voor een schuttingplank. Wanneer u deze houtsoort gebruikt in kleinere en vooral dunnere afmetingen heeft het snel de neiging tot kromtrekken, torderen en scheuren. Zo kunnen we u van elke houtsoort de eigenschappen aangeven en adviseren welke product het meest geschikt is voor welke toepassing.

Geschaafde palen

Onze geschaafde palen worden veel gebruikt in de combinatie met tuinschermen of schuttingplanken. Ook zijn deze palen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een hekwerk of als staander bij een pergola. De meest voorkomende maten zijn 6,5cm x 6,5cm en 8,5cm x 8,5cm Onze geschaafde palen zijn verkrijgbaar in een gladde uitvoering, dus zonder profiel of met profiel en dan hebben ze aan de vierzijden van de paal twee v-groeven. Wij leveren ook Douglas palen alleen dan in een ruwe variant om dat dit het mooiste effect weergeeft van de houtsoort Douglas.

Afrasteringspalen

Afrasteringspalen worden meestal gebruikt om een stuk grond te omheinen, hiervoor kunt diverse hardhouten palen gebruiken, meestal wordt hiervoor een ruwe paal gebruikt. Deze palen zoals u kunt lezen kunnen dus voor diverse doeleinden gebruikt worden, en zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen hardhouten palen 6cm x 6cm, hardhouten palen 7cm x 7cm, hardhouten palen 8cm x 8cm, hardhouten palen 9cm x 9cm. De hardhouten palen van 10cm x 10cm en hardhouten palen 15cm x 15cm worden meestal gebruikt als overkappingspalen of voor een carport  in de geschaafde en ruwe variant.

Openingstijden Hardhout Discount?

U kunt ons bereiken op werkdagen van 8 uur ‘smorgens tot 5 uur ‘smiddags. Heeft u specifiek vragen voor een offerte dan kunt u ons ook mailen hieronder onze contact gegevens.

Mailadres info@hardhoutdiscount.nl telefoonnummer 053-751 37 33